2014 Getiriyor mu Götürüyor mu?


Herkese merhaba,
öncelikle yeni yılın herkese iyi gelmesini diliyorum, umarım kalbinizden geçen tüm güzellikler gerçekleşir, umarım kahkahalarınızın duvarları çınlattığı bir yıl geçirirsiniz.
Biz yeni yıla kızlarımızla birlikte PTT modunda girdik, pişman da değiliz :) 


Gelelim yeni yılın bize getirdiklerine diyeceğim ama yeni yıl getirmekten çok götürmek modunda. Yılın ilk sabahı daha yüzümüzü yıkama fırsatı bulamadan zam haberleriyle karşılaştık. Oto zam , boka zam, kaşla göz arasında millete ittirildi yine.

Zaten dünyada en pahalı benzini kullanan ülkeydik, otomobiller de daha düşük donanımlarla geldikleri halde daha pahalı geliyordu, şimdi daha da artmış, e hükümet de haklı, benzin alacak paran yok araba senin neyine diyor.

Yok neymiş taksit sayıları azaltılacakmış, bazı ürünlere hiç taksit yapılmayacakmış, millet peşin parayla alacakmış. Bunlar bizim ayakkabı kutularının içinde de para istifli sanıyor herhalde, yok vallaha ayakkabı var sadece, yeminle.

Memura yapılan zam enflasyondaki artışı bile karşılamıyor, asgari ücret desen sanki çok para veriyorlarmış gibi günlerce karar veremediler, bir de üstüne kuş kadar artış yaptılar. Üç çocuğu olandan da vergi alınmayacakmış. Ne olur al ya, lütfen al. Lan neyi alıyorsun ki, üç tane çocuk asgari ücretli bir ailede zaten aç, boğazından geçmeyen lokmayı mı alacaksın. Ya kusura bakmayın, bizim gemiciklerimiz, kutucuklarımız yok. Biz normal insanlarız, biz peşimizde yüzlerce koruma ve kamerayla milletin gözüne soka soka gitmiyoruz cuma namazlarına. Biz bize reva görülenlerle yetiniyoruz, aç kalıyoruz belki, belki her istediğimizi alamıyoruz, istediğimiz gibi yaşayamıyoruz belki, ama çok şükür boğazımızdan haram lokma geçmiyor, geçmeyecek de. 

Bir de şu yeniden yargılanma meselsesi var, neymiş, bunların yaptığı yolsuzluklar komploymuş ya hani, bu komployu yapanlar da ordu mensuplarını sahte dijital belgelerle içeri yollayanlarla aynıymış meğerse, o yüzden şimdi bir yeniden yargılanma söylentisidir gidiyor, şimdi mi aklınıza geldi lan, sizin yediğiniz bu naneler ortaya çıkmasaydı aklınızın köşesinden bile geçmeyecekti değil mi, koskoca Türk ordusunu demir parmaklıklar ardında çürümeye bırakacaktınız değil mi? Ama şimdi ne yapacaksınız çok merak ediyorum, yaptıklarınızı komplo diye yutturup kendinizi tertemiz insanlarla aynı kefeye koyup yırtma peşindesiniz, arada kaynatma hevesindesiniz, ama biz yemeyiz. Biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz, boşuna çırpınmayın.

Gerçi ne söylesek boş, ne de olsa filler tepişir çimenler ezilirmiş, olan yine gariban millete, yani bize olacak.

Yine de herkese iyi yıllar, her şeye rağmen yüzünüzden gülümseme eksik olmasın.

3 yorum:

  1. Ne güzel demişsin... Aynı his bizde de oluştu dün sabah... Her şeye zam... Her geçen gün daha da mutsuz oluyoruz bu ülkede :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu olacağımız günler de gelecek(tir), umarım :(

      Sil
  2. gelecek te bir gün gelecek diye bir reklam vardı bir ara , gelecek çünkü biz umut etmeye devam ediyoruz, çoğu zaman şevkimiz kırılsa da :(İyi yıllar olsun..

    YanıtlaSil