Nisan Ayına Güzel Başladım

Herkese merhaba :)
Havalar ısındı, kanımız kaynamaya, içimiz neşe dolmaya başladı değil mi?
Aranızda benim gibi zayıflama telaşına düşenler de vardır eminim ki :)
Geçenlerde bir yazımda şekersiz beslenmeye başladığımı söylemiştim. (Bu yazımda) Tam 3 hafta çok iyi idare ettim. Sonra olanlar oldu. Eskisi kadar çok değil ama az da olsa yine abur cubur yemeye başladım. Ve tabi ki kendimi kötü hissetmeye. Sanki yediğim her şekerli lokma beni balon gibi şişirip bir de zehirliyormuş gibi hissediyorum. Ama yine de yiyorum. Derken nisan ayı itibariyle tekrar başa sarmaya karar verdim. Yeni bir başlangıç yapıyorum. Güle güle şeker, hoş geldin spor ve sağlıklı beslenme. 


Geçen ay bir anda karar verip koşa koşa gidip ehliyet kursuna yazılmıştım. Dün yazılı sınavı vardı. Elektronik sınavdı. Akşam 6 da başladı. 50 soruluk bir sınavdı. Tablet üzerinden tık tık çözdük, çok pratikti. Sınav sonucumu alıp çıktığımda saat 18.25 idi. Sorular çok çok çok basitti. 50 soruyu çözüp başa döndüm, bir daha okudum ve bunu 20 dakikada yaptım. Bir yanlışım çıktı, 98 puan ile sınavı geçtim. Darısı direksiyon sınavına. Bugün öğleden sonra direksiyon derslerine başlıyorum. Efe'ye dedesi bakacak :)


Dün blog sayesinde tanıdığım ve çok sevdiğim bir kadına mektup yazıp gönderdim. Birbirimize içimizi açtık, ruhlarımıza dokunduk. Arkadaşlıkların ayaklar altına alındığı bir dönemde böyle güzel duygular yakalayabilmek çok özel bir şey. Kendimi şanslı hissediyorum. 

Şans demişken, ilk defa bir kitap çekilişinin şanslı kişisi oldum. Hayata Dair Her Şey blogunun sahibi sevgili Şule Uzundere'nin yaptığı çekilişi kazandım ve listesindeki kitaplardan 5 tane seçme hakkı elde ettim. Şule'ye buradan da teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca çok güzel bir blogu var, mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Bugün daldan dala atlıyorum yazarken :) Çekiliş demişken, ben de kitap hediye etme işini sistematik bir hale dönüştürmeye karar verdim. Bundan sonra bir ay boyunca blogumdaki yazılara yorum yapan herkes çekilişe otomatik olarak katılacak. Her yorum 1 çekiliş hakkı sağlayacak. Yani diyelim ki 1 ay boyunca yazılarıma toplamda 10 yorum yaptınız, 10 hakkınız olacak, 1 yorum yaptınız 1 hakkınız olacak. İlla ki o ay yazdığım yazılara yorum yapmak zorunda değilsiniz. Eski yazılarımdan hoşunuza gidenleri de okuyup yorum yazabilirsiniz. Burada amaç blogumun okunurluğunu arttırmak. Sanki çok güzel şeyler yazıyorum da okunmayı dert ediyorum değil mi? Değil, çünkü burada yazmak beni motive ediyor ve daha çok yazmak ve daha çok okunmak kendimi geliştirmem için önemli. Fikrin sahibi Şule Uzundere, kendi blogunda aynı yöntemi uyguluyor. Ben de bu şekilde kazandım kitapları. Yalnız Şule hanım kazanan arkadaşa 5 kitap seçme hakkı veriyor, ben şimdilik 3 kitapla başlayacağım, yanına da küçük süprizler ilave edeceğim. Seçme hakkı yine sizde olacak. En kısa zamanda da hediye edeceğim kitapların listesini yayınlayacağım.


Şimdilik bana müsade. Hazır Efe uyuyorken gidip iki satır kitap okuyayım.
Keyfiniz daim olsun...


29 yorum:

  1. Aa öle demee ben samimi yazıları seviyorum 😃 bu arada ne kadar sportif bir dede o 😀 efeyide ilk defa gördm cok tatliymia masallahhhhhh.Uyumasin o hep kalsin.😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesi'nin Prenses'i çok teşekkür ederim. Dedemiz sportiftir, hergün koşu yapar, yağmur çamur dinlemez.

      Sil
  2. çok güzel düşünmüşsün çekiliş fikrini, bu arada bende bugün itibariyle şekeri mümkün olduğu kadar kısıtlamaya başladım hayatımda aslında benim sorunum çikolatalar ama bakalım nasıl becereceğim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Üzmez,
      Fikri beğenmene sevindim. Ah o çikolatalar yok mu? Keşke olmasalar. ..

      Sil
  3. şekersiz beslenmeye başladığınız dönemde hiç kilo verebildiniz mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilayefsa aktaş,
      O dönemde hiç tartılma şansım olmadı, ama göbeğimdeki küçülme gözle görülebilir derecedeydi.

      Sil
    2. sanırım bunu bende denemeliyim :)

      Sil
  4. Gözün aydın Burcu'm, ehliyetin hayırlı olsun, iyi günlerde kullan arabanı. Ben başıma gelenlerden sonra blog arkadaşlarıyla samimi olmaya çok KORKAR oldum, söz meclisten dışarı yani samimi olup evimde seve seve ağırladığım da oldu, mesela hobilerim Serpil, mesela yüz yüze tanışmasak da Şehnaz'cığım (artık blog yazmıyor ama eski blogcudan şu anda da telefonla görüşürüz facebook da takılıyor artık) yani inan korkuyorum hiç ummadığın anda tuhaf şeyler başına geliyor insanın...seni de korkutmayayım ama dikkat et.....dostluğun daim olsun ben haksız çıkayım. (amin)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde abla,
      Uyarın için teşekkür ederim. Haklısın. Bu devirde dikkatli olmakta fayda var.
      Ehliyeti alıcam da arabamız yok. Biz araba alana kadar da sürmeyi unuturum kesin :)

      Sil
  5. ben de zayıflamaya başladım canım 2 ayda 4 kilo verdim çok zor yalnız kilo vermesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve Kültürlü,
      Tebrik ederim. Birkaç kilodan sonra vermek zorlaşıyor. Metabolizmayı şaşırtmak lazım sanırım. Ayrıca spor da şart. Diyene bak :)

      Sil
  6. Ehliyet almaya karar vermekle çok iyi etmişsin, o ehliyet dar anlarda hayat kurtarıyor... Hele ki de çocuğun büyüyorsa...

    Sen yokken dede-torun çok güzel vakit geçirecekler emin olabilirsin...

    Yeniden sıfırdan başlayabilmişsin neyseki yoksa çok üzülmüştüm bir an dengeyi kaçırdığına... Ben iki sene oldu hala diyete başlayacağım ::) İnanılmaz bir azim örneğiyim değil mi :)))

    Çekilişinde hayırlı olsun diyelim :) Sana da bir hareket katacaktır eminim...

    Kocaman öptüm seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum,
      Gerçekten de dede torun çok güzel vakit geçirmişler. Ben eve geldiğimde sadece güldü, sarılmadı, ama dedesi giderken ağladı. Hıh kıskandım galiba :)

      Sil
  7. Çorum'dan beri bana gaz verdin, bir Nisan'dan beri rejime girdim, Nisanın kaçındayız saymıyorum ama hayatımda yaptığım ilk diyetin kahramanısın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe,
      ilk kez birinin kahramanı oluyorum. Sevindim :)

      Sil
  8. Hile yapmak gibi oldu ama ilk kez çekilişe katılıyorum, çok istedim bana çıksın kitaplar...Çekiliş denilince annem ile gazete kuponu kestiğimiz günler aklıma geldi, apartman dairesi, minibüs çıksın diye kuponları okuyarak zarfa koyuyorduk. Bide sana yağının çekilişi vardı, onu kazanmıştık, yemek kitabıydı hediyesi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe,
      Ne hilesi aşk olsun. İnşallah sana çıkar :)

      Sil
  9. Kütüphanen benim kütüphanemin aynısı, tek farkı senin ki çok düzenli bi de bende daha az kitap var sanki, neyse çekiliş talihlisi olarak doldururum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe, o görmüş olduğun kitaplık fotoğrafı Efe ayaklanmadan önceydi. Bi ara güncel fotoğrafını içeren bir yazı yazmayı planlıyorum. O zaman tekrar konuşalım bunu :)

      Sil
  10. ne mutlu bir yazı buuuu :)

    YanıtlaSil
  11. Birşeye nasıl başlarsanız öyle gider anlayışı var ya nisanda sizin için güzel başlamış güzel geçsin...Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      Çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz için güzel geçer :)

      Sil
  12. Dedelerin yeri çok başka. Geçen gün Ata sinirlendi. Bahçede yıldırım gibi koşarak üzerimize geliyordu. Dedesinin yanından geçti, durmadı bile. Sinirlense bile dedeye kıyamıyor. Efe de dedeci olur umarım, sevgisi çok tatlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalan,
      kesinlikle dedelerin yeri bambaşka. Aralarında şimdiden çok güzel bir ilişki var. Ata'ya Efe'den selam söyle lütfen, benden de öpücükler :)

      Sil
  13. Direksiyon sınavı için başarılar diliyorum.Eminim onu da kolayca geçersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze, çok teşekkür ederim. Dün ilk sürüşte baya gergindim, arabadan indiğimde bacaklarım çok fena ağrıyordu :) Ama aşarım herhalde...

      Sil
  14. Benim de zayıflamam lazım. Şu an hayatımın en kilolu dönemindeyim ama bir türlü düzenli kilo veremiyorum. Birkaç kilo verince eski düzenime dönüyorum. Kilolar da olduğu gibi geliyor. Yaza kadar zayıflayabilirim umarım yoksa geçen seneki kıyafetlerimin hiçbiri olmayacak.

    Çekilişin hayırlı olsun. Çekilişi yapmak da katılıp sonucunu beklemek de güzel bir his. Artık çekiliş sonuçlarını ip çekeceğim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule hanım,
      ben de öyleyim. Biraz dikkat edip bir iki kilo veriyorum sonra fazlasıyla geri alıyorum. Diyeti sporla desteklemek lazım ama yapamıyorum :(
      Çekiliş için de bol şans diliyorum :))

      Sil