Haftanın Çetelesi

Karla karışık yağmurlu bir pazar gününden herkese merhaba!
İki hafta önce pazar günleri haftanın çetelesi serisini başlatmıştım ama geçen hafta referandum telaşından gümbürtüye gitti. Bu hafta da gidebilirdi, zira Efe yüzünden uykusuz geçen bir gece ve kargalarla birlikte yapılan bir kahvaltı nedeniyle zombi gibiydim. Ancak Efe'nin babasının kucağında çizgi film izlerken sızması, bunun üzerine içtiğim koca bir fincan keyif kahvesi beni biraz toparladı.
"Her şeyden önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu olsun! Nice nice bayramlara..."

Bugün son kez direksiyon dersine gideceğim. Bu muhteşem hava sayesinde silecek kullanmayı da öğrenmiş olurum artık. Haftaya da sınav var, hayırlısı artık.

Bugünkü yazımda iki haftalık çetele tutmak zorundayım kusura bakmayın, ama yazı uzar diye de korkmayın. Çünkü çok da hareketli zamanlar geçirmedik.

Bir önceki haftanın olayı babamın bizi Kuğulu Park'a götürmesiydi. Ne muhteşem bir park orası ya, Ankara'da yaşayanlar bilir. Ve benim için orayı daha da güzel kılan şey karşısında kocaman (4 katlı) bir D&R olması. O civarda bir de Dost Kitabevi var, orayı daha çok seviyorum, ve çok yakında kapanacak olmasına üzülüyorum :(

Neyse, tabi ki ben Efe ile dedesini baş başa bırakıp D&R' a koştum ve bir saate yakın orada kaldım. AVM deki D&R'da bulamadığım "Fahrenheit 451" adlı kitabı aldım, 9.90 liraya. Usta ile Margarita'yı sordum, kalmamış. Bir de Michael Ende'nin hangi kitapları var diye sordum. Tabi ki Momo'dan başka kitabı yoktu, malum Kabalcı Yayınevi kapandı. Ama süper bir haberim var, İthaki Yayınları Ende'nin kitapları için görüşüyormuş, yani büyük ihtimalle onlar yeniden basacaklar tüm Ende kitaplarını. Harika bir haber bence :)

Dayı&Yeğen

Kitabımı alıp çıktıktan sonra baktım dede torunun keyfi yerinde, hiç ilişmeyeyim dedim ve kahve içmeye gittim. Dost'un hemen yanında Padam var, oraya gittim. Çok tatlı bir mekan, kardeşim de orada okul dışı zamanlarında barista olarak çalışıyor, tavsiye ederim. Sağ olsun ablasına bir kahve yaptı hemen, oooh afiyetle içtim valla. Sonra da eve döndük.

Geçen haftanın olayı ise Efe ile Anne Çocuk Oyun Evi diye bir etkinlik merkezine gitmemizdi. Efe'nin kendi yaşıtları ile vakit geçirmesi ve farklı bir ortama girmesini istiyordum, çünkü parklar sosyalleşmek için yeterli değil bence, özellikle de Efe gibi küçükler için.

 
Anne Çocuk Oyun Evi'nde çocuk etkinliğe annesiyle beraber katılıyor (ya da herhangi bir yetişkin, hala, teyze, anneanne, babaanne, dede, baba gibi). Böylece hem kendini güvende hissediyor, hem de kendi yaş grubundan çocuklarla kaynaşıyor. Gerçi 1,5-2,5 yaş arası çocuklar kaynaşmayı pek beceremiyorlar ama olsun, hiç yoktan iyidir.

 
İki saatlik etkinliğin ilk saatinde öğretmenler eşliğinde şarkı söyleyip dans etti çocuklar. Biz sadece izledik, Efe biraz tedirgin oldu. Açıkçası öğretmenlerin şarkıları kurulmuş saat gibi söyleyip dansları da robot gibi yapmaları benim bile hoşuma gitmedi, belki de ilk dersimiz olduğu için bize tuhaf geldi, çünkü diğer çocuklar hallerinden memnun bir şekilde eşlik ediyorlardı, gerçi onlar Efe'den biraz daha büyüklerdi. Şarkılı dans faslından sonra yapıştırma ve boyama etkinlikleri yapıldı, sonra 23 Nisan duyusalı adında bir maket geldi, çocuklar etrafında toplanıp mıncıkladılar falan. Sonra balonlar, kuklalar derken bir saat doldu ve çocuklar serbest oyun alanına geçtiler. Oyuncaklar Efe için çok daha cazipti tabi ki, hatta bir süre beni gözleriyle bile aramadı. İlk deneyim için fena değildi, ama eminim ki bu işi çok daha iyi yapan yerler vardır. Biz evimize yakın olduğu için şimdilik bunu tercih etmek zorundayız. Ha bir de akşamında Efe'nin ateşlenmesi de kötü bir başlangıç oldu tabi ki, ama bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de bu gerekli bence.


Haftanın diğer bir güzelliği de Şule Uzundere'nin çekilişinden kazandığım kitapların gelmesi oldu. Buradan kendisine tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

 
Şu an Nejat İşler'in kitabını okuyorum. Merak eden varsa yorumda belirtsin, okuduktan sonra göndereyim. Böylece kitaplar elden ele dolaşsın, okumayan kalmasın :))

Ve sıra geldi en güzeline...
Son zamanlarda aldığım en güzel hediye, Ayşe'nin mektubu oldu. Çok mutluyum.

22 yorum:

  1. Öncelikle Efe'ye geçmiş olsun, çocuklar kolay ateşleniyor geçer eminim çabucak:)hediye kitaplarını güzel güzel, keyifle oku:) Kuğulu Park, benim de Ankara'da en sevdiğim yerdir, bu arada sen Ankara'da mısın aaa? Ne güzel, haziranda Ankara'lı blogcular bir araya gelelim...23 nisan öncelikle Efe'nin ve anne, babasına kutlu olsun:)
    Sevgiler...:)♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde ablacım,
      çok teşekkür ederim. Evet ben Ankara'dayım. Buluşma fikrine bayıldım. Ne kadar güzel olur yaaa. Haziran benim ayım, hem doğum günüm var hem de evlilik yıldönümüm. Bir de buluşma ayarlarsak süper olur :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Güzel etkinlikler.Şu anne-çocuk oyun evi ilgimi çekti.Nerede ve şartları ne acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      etkinlik merkezi Ankara'nın Etlik semtinde. www.annecocukoyunevi.org
      İki saatlik etkinlik 40 lira. Yaş için alt sınır var mı bilmiyorum ama biz ordayken henüz yürüyemeyen bebişler bile vardı :)

      Sil
  3. Bizim burda o tarz etkinlik yapacağimiz bir yer yok malesef parklarla yetiniyoruz zaten kizimda bagrinip druyo yabancıları hic sevmior 😁 efe cok tatli ya masallah yakisikli olucak annesiii 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesi'nin Prenses'i,
      Senin kızın Efe'den küçük sanırım. Daha küçükken Efe de yaklaştırmazdı yanına kimseyi, ama şimdi parklarda çocuklara yaklaşmaya çalışıyor ama çocuklar yanaşmıyor. Hiç arkadaşı olmadı için ben de böyle bir yöntem buldum şimdilik. Ama parklar yine vazgeçilmezimiz olacak havalar ısınırsa inşallah :)

      Sil
  4. Senin de 23 Nisan'ın kutlu olsun! 4 katlı D&R mı dedin? Beni de al yanına *-* Fakat Dost'un kapanacak olmasına üzüldüm :( Hediyelerini büyük bir keyifle oku :) Efe'ye geçmiş olsun umarım iyidir şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      Evet 4 katlı :) Her katta cam kenarlarına berjer koltuklar koymuşlar bir de oooh süper. En kalt katta da kafe var. Bütün gün takılmalık bir yer.
      Efe de iyi maşallah, teşekkür ederiz :)

      Sil
  5. Bak şimdi adaş Ankara'yı özlettin.
    Nejat'ı okumuştum, kafa dağıtmalık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaşım :)
      Özlediysen çık gel, misafirim ol :)

      Sil
  6. Canım Burcu, biz de Cumartesi günü Kuğulu Park ve Tunalıdaydık, hatta Padam'dan kahve de aldık :) Barista kardeşin miydi bilmiyorum tabii :) Dost'un kapanacağını bilmiyordum, üzüldüm ama şaşırmadım... Nejat İşler'in kitabını ben ödünç alabilirim, okuyup geri gönderirim :)
    Anne-çocuk oyun merkezlerine gitmedim hiç Elif direk kreşe başlayınca, her şeyi görme boşver, bir süre sonra Efe senden ayrı bir şeyler yapmaya başlayınca kenara geçip kitap okursun belki :P Öperimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım,
      Nejat'ın kitabını ilk dışarı çıkışımızda sana postalıyorum o vakit, sen de okumak isteyen başka birine yollarsın okuduktan sonra :)
      Ben Efe'yi şimdiden yavaş yavaş alıştırmaya başlayayım dedim, olur da iş hayatına atılırsam kolay adapte olsun diye. Zaten dediğin gibi, çocuk büyütürken her şeyi görmemek, duymamak, bazen boş vermek, çoğu zaman akışına bırakmak lazım ki kafayı yemeyelim di mi :)
      Ben de öperim :)

      Sil
  7. Dost Kitapevi gözümde tüttü vallahi üniversite okurken her hafta Dost'u ziyaret etmezsek bir şeyler eksik kalıyordu ne güzel üniversite yıllarım aklıma geldi okurken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Üzmez,
      benim de üniversiteye kadar olan zamanımda çok özeldi Dost. Üniversiteyi İzmir'de okudum. İki sene oldu geri döneli ama hala Karanfil'deki Dost'a gidemedim. Epey değişmiş sanırım. Çok merak ediyorum.

      Sil
  8. ya bi dakka, kuğuludaki dost neden kapanıyor yaa?

    kabalcı yayınevi kapandı mı? alla alla ne zaman ya? yani kitapçısı da var herhalde o kapanmadı da demek ki yayınevi kapandı. yaa kabalcı çok iyiydi ya alla alla.

    iki duymadığım şeyi söyledin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep,
      Change.org da imza kampanyası vardı Dost kapatılmasın diye bir bak istersen.
      Kabalcı Yayınevi iflas etmiş malesef :(

      Sil
  9. Efe için geçmiş olsun.Yeni kitaplarınızı da keyifle okuyun.

    YanıtlaSil
  10. Dost kapanıyormuuu :(((
    Ne üzüldüm bak ben şimdi... Ankaraya her geldiğimde uğramazsam hasta olurum dediğim yegane meskenim...
    Offf Burcu :( Neden kapanıyormuş peki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem,
      panik yapma dur :)
      Karanfil sokaktaki büyük dost değil, Kuğulu Park'ın oradaki küçük dost kapanacakmış. İmza kampanyası başlatmışlardı, inşallah işe yarar...

      Sil
  11. 4 katlı D&R mı? Ben buradaki tek katlı D&R'ı bile dakikalarca geziyorum, oradan çıkmam saatler sürerdi herhalde.

    Kitapları görünce okuduğun kitapları yazdın sandım. Yorum yazacaktım bunları ben de okudum diye. Birkaç saniye sonra gerçeği anladım. Hep bu havalardan :-) Keyifle oku hepsini :-)

    Efe'ye de geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Maşallah çok sevimli. İnanır mısın bilmem ama nazar da değmiş olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule,
      inan ben de çok zor çıktım o D&R'dan. Bıraksalar bir hafta falan kalırdım valla :)
      Kitaplar için tekrar teşekkür ediyorum :)

      Sil