Haftanın Çetelesi


Merhaba,
Umarım hafta sonunuz güzel geçiyordur.
Eğer üşenmezsem ve fırsat bulabilirsem her pazar günü o haftamın nasıl geçtiğini anlatan yazılar yazmak istiyorum. Geçip giden haftamın çetelesini tutmak istiyorum yani.

Bu hafta benim için yoğun bir haftaydı. Salı, perşembe ve cuma günleri ikişer saat direksiyon dersi aldım. İlk ders oldukça gergindim ve ders bittiğinde vücudumda ağrımayan kas yok gibiydi. İkinci dersten itibaren rahatladım. Hoca çok iyi olduğumu söylüyor ama hala dönüşlerim ve direksiyon hakimiyetim tam oturmamış. Gitmem gereken şeritte kalmayı beceremiyormuşum. Bence o yan koltuktan tam göremiyor, ben şeridimde gidiyorum bir kere, hıh :))

Ben direksiyon derslerindeyken Efe ile hep dedesi ilgilendi. Ben evden çıkarken Efe öğlen uykusundan yeni uyanmış olduğu için yemeğini yedirmek babama kaldı. Neyse ki bu üç gün hiçbir sorun yaşamadılar. Hatta eve geldiğimde benimle ilgilenmedi bile, dedesiyle oynamaya devam etti, bana da el salladı. Dedesi giderken de arkasından ağladı. Sanırım 7 gün 24 saat beni görmekten bıktı artık ve hayatında değişiklik istiyor.

 
Havalar bir ısınıp bir soğusa da ağaçların çiçek açmış görüntüleri çok güzel. Bu fotoğrafı da pazar alışverişinden dönerken çektim.


Artık her hafta olmazsa olmazımız haline gelen avm ziyaretimiz sırasında yine bir olmazsa olmaz olan D&R ziyaretinde bir de ne görelim. D&R "Herkes Okusun Diye" sloganıyla bir kampanya yapmış ve birçok kitabın fiyatını 9,90 liraya indirmiş. Almak istediğim kitapların bu kampanya kapsamında olduğunu görüp de durur muyum hiç? Aynı kampanya internet sitesinde de var ve orada seçenek tabi ki daha çok.

Beyaz Tuval'i okumaya başladım bile. Oldukça ilginç bir kitaba benziyor. Kitap çift taraflı, okumaya istediğiniz taraftan başlayabiliyorsunuz. Hatta isterseniz bir bölüm önden, bir bölüm arkadan da okuyabilirsiniz. Şahsen ben öyle yapmayı seçtim. Bittiğinde ayrı bir yazı yazarım.

Devir ile Ece Temelkuran'a ikinci bir şans vermek istedim. Bu zamana kadar en çok ses getiren kitabı da bu sanırım.

Lanark hakkında tek bildiğim çok çok çok güzel bir kitap olduğu. Kitap zevkine çok güvendiğim bir arkadaşın tavsiyesi.

Kralların Merhameti bir fantastik serinin ilk kitabı. Onu eşim için aldım ama ben de okuyacağım. Zira fantastik serileri seviyorum.

 
Bunlar da sırada bekleyen diğer okunacak kitaplar. Hepsini merak ve heyecanla bekliyorum.
Bu arada bu sene ikinci defa bir kitabı yarım bıraktım. Hem de 350 sayfa okuduktan sonra. Yılmaz Karakoyunlu'nun Yorgun Mayıs Kısrakları kitabı aslında güzel başlamıştı. Nazım, Yahya Kemal ve Adnan Menderes'in hayatından kesitler, Cumhuriyet'in ilk yılları derken bir yerden sonra kitap Adnan Menderes'in aşk hayatını uzun uzun anlatmaya başlayınca bıraktım. Bazen bırakabilmek lazım, daha fazla vakit kaybı olsun istemedim, sırada bekleyen onca güzel kitap varken.

 
Efe yavaş yavaş kendi başına oyun oynamaya başladı. Bu sıralar en sevdiği şey arabalar. Bu durum sadece erkek çocuklarda mı böyle acaba?

Eee, sizin haftanız nasıl geçti?

18 yorum:

  1. Ben de bırakıyorum kitapları, onu okumaya çalışacağım sürede on kitap okurum diyorum :)

    Ece Teelkuran'ın Muz Seslerini kolay okumuştum, üfleyen püfleyen kadınları ikinci denememde bitirebildim. Ama ne anladım dersen, okundu ve bittiler o kadar.

    İnternet sitesi uygun olsa da indirim zamanı fiyat eşitlendiği için mağazadan alıyorum kitapları, onun mutluluğu başka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Allah iyiliğini versin. Üfleyen püfleyen ne diyorum ben de :)
      Ayrıca sana katılıyorum, kitapçıdan dokunarak ve koklayarak almak çok daha keyifli oluyor. ..

      Sil
  2. Oraya minik bir otogar kurmuş efe :) kizlardada araba meraki oluyor benmki simdiden seviyo mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesi'nin Prenses' i,
      Demek ki oyuncaklara olan ilgi cinsiyetten ziyade çocuğun ayına, yaşına göre değişiyor.

      Sil
  3. Kitaplar,çiçekler ve minik kahraman daha ne olsun. Haftanızın dopdolu geçmesi dileğiyle...:)

    YanıtlaSil
  4. Canım Efe, aynı Yunus abisi gibi arabaları sıra ile dizmek , sıra halinde yürütmek( umarım yunus abisi gibi düzen takıntısı olmaz:)
    Kitapların çok güzel, onlar hakkında bilgi verdiğin yazılarını bekleriz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe, arabaları ben dizdim, sanırım takıntılı olan benim. Efe henüz dağıtma aşamasında :)
      Beyaz Tuval çok ilginç ilerliyor. Bakalım. ..

      Sil
  5. O arabalar içinde sıraya girmiş midilli mi gördüm :)
    Çift taraflı kitap fikri nedense saçma geldi. Şöyle ki aynı kitap ha tersten okumuşum ha düzden. Bir tarafı farklı kitap olsa yada aynı kitabın çevirisi olsa ilginç olurdu ama o şekilde kağıt israfından başka bir şey değil. Birde taşırken ağırlık yapması var.

    Bizımla degıl, en azından benimle değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemi Blogger,
      Evet o gördüğün midilli :)
      Çift taraflı kitabı yanlış anladın sanırım. İki tarafta da farklı bir hikaye var, aynı değil yani :)

      Sil
  6. bizde mutfak malzemelerini ve ojeleri diziyoruz sıraya ,benimde okunacaklar listem birikti:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Üzmez,
      Okunacak kitaplar hiç bitmiyor ki zaten :)

      Sil
  7. selamlar bir etkinlik için seni mimledim:)))

    YanıtlaSil
  8. Ben de bir uğrayayım D&R'a daha yeni bir sürü kitap aldım internetten ama indirimler iyi oluyor. Kolay gelsin direksiyon derslerinde;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. D&R'dan ben de üç kitap aldım. Oz'u ve Kavgam'ın iki devam kitabını 10 liraya bulunca kaçırmak istemedim. Etiket fiyatlarına göre 50 lira ucuz almış olduğum için çok mutluyum :-) ancak D&R'ın o kocaman kırmızı fiyat etiketinden gıcık alıyorum. Çıkartmasan kötü duruyor çıkartmaya çalışsan çıkmıyor, kitap yıpranıyor. Daha küçük ya da daha kolay çıkan bir etiket yapıştırsalar mutlu olacağım.

    Ben ehliyet alalı 5 yıl oldu ama daha araba kullanamıyorum :-( Bu yaz direksiyon dersi alıp öğrenmek istiyorum çünkü kaldıkça kalıyor. geç bile kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      Böyle kampanyalar süper oluyor değil mi? Hele de okumak istediğimiz kitaplar da varsa aralarında tadından yenmiyor :) ama dediğin gibi o etiketler kesinlikle çok gıcık...
      Ehliyet aldıktan sonra ben de unutacağım sürmeyi muhtemelen, çünkü arabamız yok :)

      Sil
  10. Meraba bende şuan ehliyete hazirlanıyorum.henüz birinci sınava girmedim.araba sürmeyide hic bilmiyorum eşim yavas yavas ögretiyor.eşimde bana direksiyon hakimiyetimin sıfır olduğunu ve dönüşlerimin kötü olduğunü söylüyor 😁 insallah basarırız sevgiler

    YanıtlaSil