Öyle İşte...

Arada kafamı kaldırıp şöyle bir etrafıma baktığım da oluyor.
O zamanlar sadece güzellikler görsem, mesela ağaçlar, kuşlar, mutlu insanlar, huzurlu hayvanlar, ağlamayan çocuklar... O zaman belki kafamı eğip hayal dünyasına dönmek istemem tekrar. Ya da bu kadar sık kaybetmem kendimi pembe bulutların gölgelediği, turuncu güneşin aydınlattığı, bol köpüklü rüzgarların estiği sokaklarda. Mavi panjurlu evlerin kapılarını çalmam ya da pencerelerden sarkan sardunyaları koklamak için uzanmam. Ama olmuyor işte. Bu dünya böyle gelmiş böyle gidiyor. Kimse mutlu değil. Kimse hayatından yüzde yüz memnun değil. Sokak kedilerine bile gün yüzü göstermeyen insanlar varken nasıl mutlu olunur bu dünyada.


Bir gün beslerken sev beni diye üzerinize tırmanmaya çalışan yavru kedi ertesi gün köşe bucak kaçıyorsa, her köşe başında koşup oynayacağı yerde bir şeyler satmaya çalışan bir çocuk çıkıyorsa karşınıza, her gün en az bir kadın erkek terörüne kurban gidiyorsa, trafik canavarı durmak bilmiyorsa, rant peşinde koşanlar cinayetlere doymuyorsa, baştaki başı kopasıcalar ülkeyi sat sat bitiremiyorsa, yeryüzündeki en büyük tiyatro oyunu "siyaset" adıyla oynanıyorsa, birileri hiç tanımadıkları çocukların üzerlerine bombalar yağdırıyorsa, ortalık kan revansa, kan gövdeyi götürüyorsa neden kaldırayım kafamı da etrafıma bakayım?
Elimde sihirli bir değnek mi var?
Yok.
Olsaydı keşke.
O zaman dünyanın köküne kibrit suyu...

Google'dan alıntı

13 yorum:

  1. Ah ah bir tane de bana ver bulursan Burcu'm ...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane bulursam ilk iş bir sürü sihirli değnek yapıp iyi kalpli insanlara dağıtıcam zaten Müjde ablam, merak etme :)

      Sil
  2. şiddetini arttırarak devam eden bu gidişat insanın yaşama bakışını çok etkiliyor..
    bir sihirli değnek olsa..
    ya da bir sabah uyandığımızda başka, bu kadar kirletilmemiş bir dünya görsek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke dediğin gibi olsa, bir sabah umutla açsak gözlerimizi ve bambaşka bir dünyaya uyansak. ..

      Sil
  3. O sihirli değnekten ben de çok istedim ama yok işte :(

    YanıtlaSil
  4. İnsan mutlu da olamıyor bunları bildikçe savaşlar elimizden giden bir ülke gelecek, hayat güvencesi olmayan kadınlar, ölen emekçiler yaramı kanattı yazın içimi sızlattı tekrar. Mutlu olmak sanki günah bunca şey olurken :(.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi Pınar. Mutlu olmak günah gibi. ..

      Sil
  5. Söylenecek tek bir kelime var şu durumda:
    ''Haklısın.''

    YanıtlaSil
  6. maalesef şu zamanda tam anlamıyla mutlu olmak mümkün değil. mutlu olmak için etrafa karşı kör sağır olamamız lazım. o zaman da kim dur diyecek sokaktaki hayvana zarar verene, ülkeyi satanlara, çocukların üzerine bomba yağdıranlara ve daha bir sürü kötülüğe.. o kadar güzel yazmışsın ki keşke bi değnek olsa ve kötülerin üstüne yağsa tüm sihirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yaparsak yapalım dur diyemiyoruz ki zaten yumiyum :( Kötüler bildiğini okumaya devam ediyor malesef...

      Sil