Çocuk Olayı Zordur Demedi Demeyin

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba.
Umarım çok çok güzel bir hafta geçiririz hep beraber :)
Bu arada havalar yine soğudu mu ne, ne güzel azıcık ısınmıştık.
Yağmur yağsa yine iyi, en azından barajlar dolar ama böyle boş yere soğuğu sevmiyorum yaaa :(
Neyse, gelelim asıl mevzuya. 
Aşağıdaki karikatürü görünce bugün çocuk konusunda yazayım dedim.



Keşke insanlar için de bu kadar kolay olsa değil mi, gerçi o zaman sağa sola bırakılmış çocuklardan yolda yürüyemez hale gelirdik.
Bu çocuk olayı çok derin bir konu aslında, eskidenmiş öyle doğur doğurabildiğin kadar mantığı.
Eskiden, hele de köylük yerlerde kadınlar doğurup tarlaya gidermiş, hatta tarlada çalışırken doğurup işe geri dönerlermiş, bırakın hastaneyi ebe bile olmazmış, çocukların yaşaması tamamen Allah'a emanetmiş.
Şimdi öyle mi?
Çocuk yapmaya karar vermekten tutun da hangi hastanede hangi yöntemle doğacağına, odasına koyulacak mobilyaların doğallığından doğumdan sonra eşe dosta dağıtılacak kurabiyelerine, hikaye kitaplarından oyuncaklarına, beşiğinden ana kucağına, zıbınından patiğine her şey ayrı bir seremoni...
Hal böyle olunca yeni nesilin çocuk yapma yaşı ilerledikçe ilerliyor...
Çünkü biliyor başına gelecekleri :)
Şaka bir yana çocuk sahibi olmak bambaşka bir olay, öyle geri vitesi falan yok, biz bunu istemiyoruz falan ııı-ıh yok öyle yağma...
İyi düşünüp iyi zamanlanması gerekiyor, sonra çocuk büyüyünce vay efendim senin yüzünden şundan da geri kaldık da şuralara da gidemedik de, şunu da yapamadık da diye çocuğun başına ekşimeyin diye diyorum yani :)
Bugün vicdanlı bir insan evde kedisini bile bırakıp gönül rahatlığıyla gezip tozamıyor ki kedi rahat hayvandır, kendi kendini idare edebilir, maması ve suyu varsa, ama olmuyor, işte bunlar hep vicdan :))
Şimdi kalkıp bana kediyle çocuk kıyaslanır mı demeyin, tabi ki kıyaslanır, ikisi de can neticede.
Bazen soruyorlar bana hayatında hiç hayvan sevgisi tatmamış insanlar, çocuğun olunca kedileri ne yapacaksın diye?
Çuvala koyup denize atacağım...
Şaka mısınız yaa, biz onları hevesimizi giderelim diye mi aldık getirdik yuvamıza.
Biz onlarla bir ömür birlikteyiz, ilgililere duyurulur...
Ayrıca hiç çocuk kafasında değiliz yani, daha gezilecek yerler, okunacak kitaplar, içilecek şaraplar var...
Aaaa ne diyom ben ya töbe töbeeee :))
Neyse hadi herkese iyi haftalar,
iyi düşünün haa çocuk bu şakaya gelmez :))


7 yorum:

  1. Maddi, manevi öyle zor bir süreç ki günümüzde... Çevremizdeki arkadaşlarımızdan biliyoruz, çocuğun daha 40'ı çıkmadan 40 yaşına geldiler iki haftada...

    Kedi konusuna ise benden de bir örnek olsun: Eşime ofisteki arkadaşı demiş "Bebek yaparsanız doğumdan sonraki ilk 7 ay kesinlikle kediyi tavsiye etmiyorlar, hele sizde iki tane var, kesinlikle olmaz". Eşim saygısından"Olur mu öyle şey" demekle yetinmiş. Anacım sanki senin gibi insanı kediye tavsiye ediyorlar! Ne acayip yahu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok zor, çocuk yapmadan önce bildiğin savaşa hazırlanır gibi hazırlanmak gerek...ve annenin psikolojisinin çok sağlam olması şart...
      Hele iki tane kediyle bir tane kedi arasında ne fark var acaba? Cahillik zor valla :)
      Bizim gittiğimiz veterinerin 16 aylık kızı ve tüylü mü tüylü de bir kedisi var, üstelik kadın veteriner zaten daha ne olsun...o zaman veterinerler çocuk yapmasın dimi ama...

      Sil
    2. Aynen öyle, bizim de arkadaşlarımızın hepsinde ya kedi ya da köpek var. Şimdi yavaş yavaş herkesin bir de bebeği olmaya başladı... Evde sadece nüfus kalabalıklaştı, başka değişiklik yok hayatlarında :)

      Sil
  2. Of ki ne off, gerçekten bu mevzu kabus benim için. Ciddi anlamda psikolojimi bozuyor artık bu konuyu düşünmek. Çocuk yapmak istemiyorum, onun getireceği sorunlarla baş edebileceğimi düşünmüyorum, ve evliliğimi kötü yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Herkesin her konuda fikir beyan etme özgürlüğü tabi ki var ama karışmayın kardeşim hayatımıza. Ben istersem doğurur, istemezsem doğurmam. Kedi tüyü kist yapar da, yok bebek varken kedi olmaz da, bikbik de bikbik. Öfff bi gidin yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bi gitsinler yaa :) Kimse karışmasın bu mevzuya, herkes doğurmak zorunda değil ki...
      Sonuçta bu en çok kadını etkileyen bir durum ve son kararı da o verir yani :)

      Sil
  3. insanın gözünü korkutuyor zaten yeni nesi bebeler:) ciddi anlamda düşünülmesi gereken bir konu çok büyük bir sorumluluk ama onlarsız da olmaz yaa :)

    YanıtlaSil
  4. Gülümsedim. Düşündüm; her yaş aldığınızda çocuk yapmaktan ürperiyorsunuz. Hiç çocuk yapmadıysanız. Bir de dünyanın güzel ve sevilen çocuklara ihtiyacı var. Dünyamız iyiye doğru gitsin.
    Benim iki kızım var. Dünyaları bazen bana dar ediyor. Karşılıklı da olabilir. Birlikte bir şeylere gülmek, fikir almak ve teselli edilmek çok güzel. Benden birer parça.:)
    'Şimdi çocuk yapar mısın?' diyorlar. Evet yaparım:) Kocayı bulduğumda:)

    YanıtlaSil