Günlük#2


Herkese Merhaba :)
Sendromsuz pazartesiniz ve mutlu bir haftanız olsun...

Benim bir derdim var dostlar. Şöyle ki, akşam başımı yastığa koyduğumda türlü çeşitli planlar yapıyorum, hayaller kuruyorum, hedefler koyuyorum kendime, sabah uyandığımda hepsi yalan oluyor. Yani yalan oluyor derken unutuyorum sanmayın, unutmuyorum da hepsi gün ışığında ya çok ütopik geliyor, ya da çok saçma, sonra da tüm hevesim kaçıyor. Size de oluyor mu böyle?



Hani size daha önce bahçedeki yavru kedilerden bahsetmiştim ya, fotoğraftaki minik onlardan biri. Geçtiğimiz haftalarda on gün boyunca şehir dışındaydık ve döndüğümüzde sadece bu minik kalmıştı. Sırtı gri olan da Beyaz'ın yavrusu, ama bir önceki nesilden ve o da dört yavrudan geriye kalan :( Umarım birileri sahiplenmişlerdir diye teselli ediyorum kendimi...



Evdekiler sokaktakilerden daha şanslı. Yemek-su aramak gibi bir dertleri yok. Sığınacak sıcak bir yer aramalarına gerek yok, zaten bütün ev onların. Sadece tek bir şey için üzülüyorum, o da özgürce hareket edememeleri. Onları pencerenin ardından kuşlara mıyıklarken görmek canımı acıtıyor, ama kuşların hayatı için belki de böylesi daha iyidir :)


Sıcak havalarda birbirlerinden köşe bucak kaçan muhteşem ikili havaların soğumasıyla birlikte yapışık ikiz olmaya başladılar :) Çünkü yatacak başka bir yer yok :)


Ben de hafta sonu bu kafadaydım. Cumartesi günü Kitap Ağacı sayesinde tanıdığım güzel insanlarla oturup kahve içtik ve bol bol kitap muhabbeti yaptık. Pazar günü de kitabım ve dergilerimle haşır neşir oldum. Eğer hala tanışmadıysanız "Ot" ve "Kafka Okur" ile tanışmanızı tavsiye ederim. Hatta bu hafta ben sizi bi tanıştırayım :)


Veeee sosyal medyayı sallayan kitap "Fi". Okuyanların ya çok beğenip göklere çıkardığı ya da yerden yere vurduğu kitap. 598 sayfa, benim bitirmeme 180 sayfa kaldı. Bitirdiğimde sağlam bir yorum yazmayı düşünüyorum. Bekleyin :)

Gelelim günün sözüne. Bugün hepimiz için Mevlana diyor ki;

"Bazı insanlar vardır ki selam verirler ve selamlarından is kokusu gelir. Bazıları da vardır ki selam verirler ve onların selamından misk kokusu gelir."

Misk kokulu selamlarınız olsun dostlar.
Sevgiyle kalın...

24 yorum:

  1. Burcu'cuğum..
    Bizim sokak kedileri de kayboluyor, ne olduğunu anlamak mümkün değil.
    Yan apartmandaki, kendini kurtarmış yavru kedimiz yok günlerdir. Nerede bilmiyoruz.Senaryolarımda tükendi açıkçası..
    Çok savunmasızlar..
    Çok yanıyor içim sürekli..
    Yalnız değilsin, değilim.. Biliyorum çok var bizim gibi duyarlı insan. Elden ne geliyor o ayrı da..
    İşte dert bunlar dert...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim gibi çok var ama yine de yetmiyor :( Özellikle de sokak kedilerini oyuncak sanan çocuklar yüzünden heba oluyor bir çoğu...
      Bize kala kala bu üçü kaldı, onlara da elimizden geldiğince bakmaya çalışıyoruz, yoksa başımızı yastığa nasıl huzurla koyabiliriz ki...

      Sil
  2. Favori mekan sandalyeye ikisi birden sığmışlar :) Soba önündeki mayışmış halleri de çok güzel görünüyor.
    Ben de kapılıyorum zaman zaman o duyguya Burcu. Özgürlüğünü elinden aldım mı duygusu. Ama kediler evini sever, sahiplenir, evde mutludur. Bunu hatırlatırım kendime sık sık. Hele ki dışardaki masumların hallerini gördükçe daha da inanıyorum bizimkilerin şanslı olduklarına.
    Planları gerçekleştirememe sorunu bende de var yaa, bu büyük bir sorun benim için de. Ne yapacağız, nasıl çözeceğiz, bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Kitapsız Kedi, evde mutlular ve güvendeler, ne yapalım kuş peşinde koşacaklarına lazer peşinde koşar onlar da :)

      Planları ve hedefleri gerçekleştirememe sorunu bilmiyorum ki çözülür mü? Bu yaşa geldik hala çözemediysek bundan sonra zor gibi ama umudu da yitirmemek lazım :)

      Sil
  3. Neyse ki senin gibi güzel insanlar var da endişelerimiz biraz olsun azalıyor.
    Eminim ki elinde olsa tüm hepsine yetişeceksin.
    Ot'un bu ay ki sayısı çok iyiydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yetişebilsek hepsine, o zaman dünya daha güzel bir yer olurdu...
      Teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
    2. keşke ve belki aynı cümlede
      işte hayat böyle bir şey :)

      Sil
  4. hepimize oluyo senin yaptığın tabii. gece ile gündüzün farkı. ev kedi fotoları ne şeker yaaa :) kafka okur bilmiyodum yaaa ama okurum taam. fi ve çi aldım ama okuyamadım yaaa. açmadı ya da bana soğuk mu geldi ne. okursan sen annatsanaaa barii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deep :)
      Bitince yazıcam zaten bişeyler, sana da anlatmış olurum böylece :)

      Sil
  5. Ay bu minnoşlar büyümüşler:-)

    YanıtlaSil
  6. Burcu'm elektrik sobasının önündeki resme bittim:)oy oy oy kız gece gelip kaçıracağım ben bu ikisini:)))ara dur neredeler diye:))şaka şaka kedilere üzüldüm inşallah başlarına güzel şeyler gelmiş olsun..:( fi yi henüz duymadım ben yahu, (sanırım siyaset merakımdan başka şeyleri gözümden kaçırıyorum) eleştirini merakla bekleyeceğim ona göre karar veririm alıp almamaya.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızları sana göndereyim Müjde abla, sever yollarsın :)
      En kısa zamanda yazacağım inşallah Fi hakkında.
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Ben de elimden geldiğince sahiplendirmeye çalışıyorum. Yavruların hayata tutunması çok zor, şans eseri yaşıyorlar maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef öyle ve sokak kedileri kısırlaştırılmadığı için bu döngü hiç kırılmıyor, yavrular telef olmaya devam ediyor :(

      Sil
  8. olmaz mı ya , bir İbrani sözü var bununla ilgi ve ben çok çok severim , "Tanrı'yı güldürmek istiyorsan , planlarından bahset" dergilerde benim de aklım kalıyor ama bir türlü fırsat olmadı tanışmaya , kitabı da merak ettim yorumunu bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söz çok güzelmiş, bayıldım :)
      Kitap hakkında instagramda yazdım bir şeyler görmüşsündür, ama burada daha detaylı yazmaya çalışacağım :)
      Bu arada instagrama gelmene gerçekten çok sevindim :) Daha çok paylaşım bekliyorum senden haberin olsun...

      Sil
    2. evet instagramdan sürekli bakıyorum ama canım ya bilmiyorum biraz zor bu iş her yerde dur çek falan :d makineyle çekimi ne çok severim halbuki , bu telefonlarla barışamadık :(

      Sil
  9. Şu koltuktaki halleri beni benden aldı :) Sana da mutlu haftalar canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de her gün benden alıyorlar Hamiyet inan :)
      Teşekkür ederim, hepimiz için güzel bir hafta olsun :)
      Sevgiler...

      Sil
  10. Umarım küçük yavruların başına bir şey gelmemiştir, dediğin gibi kendimizi avutalım :( Ben de bizim kızlara üzülüyorum bazen... Aynı şekilde kuşlara öyle bakıyorlar ki uzaktan, ne sesler, ne hareketler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokaktakilerin başına iyi şeyler gelmiştir umarım diye teselli ediyoruz kendimizi, evdekiler için de ama en azından güvendeler diye...çok yaman çelişkiler içindeyim :(

      Sil
  11. Fi için yorumunu bekliyorum, idefix indiriminde sepete atsam mı atmasam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fi ve Çi hakkında instagramda bişeyler dedim ama daha kapsamlı yazsam şuraya faydalı olacak okumak isteyip de karar veremeyenler için ama gel gör ki bende yine bi tembellik bi tembellik...
      Bu günlerde moral motivasyon sıfırın altında :(
      Ben beğendim, zevkle okudum, ama herkes aynı tadı almayabilir, at sepete derim, sonra beğenmezsen başıma ekşirsin falan neme lazım :))))))
      İçinden ne geliyorsa artık :)

      Sil