Rutin, Çok Rutin...

Bir gün nasıl başlıyor, nasıl bitiyor anlamıyorum. Sabahları gözlerimi zor açıyorum, akşamları kendime vakit ayırabilmek için de kapatmak istemiyorum. Yoruluyorum, bazen sıkılıyorum, daralıyorum ama cidden anlamıyorum, zaman nasıl bir hızla akıp geçiyor. 

30. yaş günüme bir aydan az bir zaman kaldı. Efe dokuz aylık oldu. Ben ne zaman büyüdüm, anne oldum, Efe ne zaman doğdu da yerinde durmayan bir afacana dönüştü. 

Hey zaman! Sana soruyorum, bu acelen ne? Biraz yavaş geçip gitsen, tadın damağımızda kalmasa, seni şöyle sindire sindire, tadına doya doya yesek olmaz mı? Olmaz di mi? Nereye yetişeceksen?

Şu sıralar her şey çok rutin, hatta öyle rutin ki, sırf değişiklik olsun diye bir sabah beyaz peynir bir sabah kaşar peyniri yiyorum, bir sabah yeşil bir sabah siyah çay içiyorum. 

Sabahları uykumu almış olarak uyanmak istiyorum ama Efe'nin gak guklarıyla uyanıyorum. Şöyle güzelce, uzun uzun keyfini çıkara çıkara kahvaltı yapmak istiyorum, ama bir yandan Efe'yi doyurmaya çalışırken ben de ne yersem kardır diyorum. Öğlen uykusuna kadar kendi kendine oynasa da ben de iki satır kitap okusam diyorum, yerde yuvarlanırken içimin geçtiğini fark ediyorum. Akşam olsa da babası gelince biraz nefes alsam diyorum, yemek hazırla, ye, yedir, masayı topla, çay, kahve derken bitip tükendiğimi hissediyorum. Herkes uyudu, ben de azıcık keyfime bakayım diyorum, ortalığı topla, oyuncakları topla, bulaşık makinasını aç, çamaşırları topla, katla derken uykusuzluktan bittiğimi fark ediyorum ve kendimi yatağa zor atıyorum. 

Yine de her şey için şükrediyorum. Önce eşim sonra da oğlum için teşekkür ediyorum, tanrıya ya da evrene, sebebi her kimse ya da neyse. Çekirdek ailemi çok seviyorum. Her türlü rutine, yorgunluğa, bitkinliğe rağmen...





20 yorum:

  1. Benim gözlemim şu; tüm gün evde olduğum zaman, çalıştığım günlere nazaran çok daha fazla yoruluyorum. Ev işi laneti diyorum ben buna ;) Allah kolaylık versin tüm hemcinslerime ve karşı cins olup da fedakarlıktan ödün vermeyenlere ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o ev işleri yok mu, bitmek bilmeyen bir kabus resmen :(

      Sil
  2. aynı yaşlarda dünyaya bir çocuk getirmişiz, şimdi oğlum büyüdü ama aynı rutinleri yaşadığım o günleri çok özlüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu rutin günlerimi çok özleyeceğimi biliyorum Ayşe, o yüzden bir yandan dırdır etsem de diğer yandan şükrediyorum :)

      Sil
  3. Doğum gününüz şimdiden kutlu olsun :)Eşiniz ve minik yavrunuzla mutluluğunuz artarak devam etsin.

    YanıtlaSil
  4. Ah, sen bol bol bol bol öp,yumur,kokla oğluşu. Diğer her şeyi yapacak çok bol vaktin olacak ama o tatlı bebek haller bir daha gelmeyecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle yapıyorum zaten Handan, ayağını bacağını, yanağını, gıdısını her yerini yalayıp yutuyorum :)

      Sil
  5. Şimdiden nice senelere madem. Önemli olan mutluluk tabii inşallah hep mutlu olursunuz :)

    YanıtlaSil
  6. ayyyyyy olsun ya iyidir bu rutin iyi :)

    YanıtlaSil
  7. Her geçen gün yeni bir şey keşfedecek ufaklık, sen de onunla beraber ötelediklerinin farkına varacaksın. Bol bol kameraya al hatta ay ay klasörle derim. Bir anda geçiyor zaman.

    YanıtlaSil
  8. Her yer fotoğraf ve video oldu zaten, ama ay ay klasörlemek mantıklıymış. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. burcum her ne kadar özleyeceksin bugünleri desem ve bunu yaşayarak öğrensem de , senin durumunu o kadar iyi anlaıyorum ki, çünkü hem şikayet etmek istemiyordum hem de bazen bunalıyordum , ama inan geçecek , şu aşamada edebi falan deme ben bildiğin beyaz dizi okuyordum çünkü çok kısa okumalar yapıyordum , çok düşündürücü bile okuyamıyordum , konsantre olamıyordum , bu tip şeyler okuyabilirsin , takılma edebi falan ciddiyim , çok edebi okumalar yapacağın zamanlar da gelecek ama mutlu olduğun şeyler yapman efe'ne de mutlu dakikalar yaşatmana sebep olur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Canım teşekkür ederim güzel yorumun için. İnsan yaşamadan öğrenmiyor ama di mi, biliyorum bu günlerin zorlukları bitecek ve güzellikleri özlenecek. O yüzden mümkün olduğunca kendimi de Efe'yi de mutlu etmeye çalışıyorum. Ayrıca dediğin gibi edebi falan bakmıyorum hiç, okuyabileyim yeter diyorum. Kısa ve basit tercih ediyorum. Blog okumak da çok iyi geliyor :)

      Sil
  10. kııızzzz otuza mı geliyorsun seeen
    benim daha iki sene var nihehehhehehehe :p
    hep mutlu olun emii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. safransarı,
      bir zamanlar benim de iki senem vardı :)
      Sen de hep mutlu ol ve de hep yaz emi :)

      Sil
  11. Ahh agizina saglik, tam olarak ayni hayat 😊 ama su sira yorgunlugum tavan yapmis durumda. Ayaklanan bebeli hayat hepsinden zormus 😮 yorgunluk, akilsizligi da beraberinde getiriyor. Bugun son bombam, evden kolumun altina sikistirdigim ayakkabi cekecegi ve oteki kolumda ise bebeyle sokaga cikmisim 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlı Erkekli Kedili,
      yalnız değilsin canım. Yorgunluk, şaşkınlık ve unutkanlık tavan yapmış durumda. Efe de bir an yerinde durmuyor. Sürekli bir yerlere tutunup ayağa kalkma derdinde. Ben de çareyi şöyle buldum: Öğleden sonra atıyorum arabasına, ver elini park, bahçe. Valla bana da yürüyüş oluyor:)

      Sil