Mükemmel Annelik Sendromu

Hiç dikkatinizi çekti mi bilmem, son zamanlarda "mükemmel annelik" diye bir şey var. Annelikte resmen bir çığır açıldı. Anneler kendilerini aştılar. Etrafta kötü anne, yetersiz anne, ilgisiz anne, bıkmış anne, çıldırmış anne, kafayı yemiş anne, sıtkı sıyrılmış anne yok. Bütün anneler mükemmel. Bütün anneler anneliğin kitabını yazmış, profesörü olmuş. 


Özellikle sosyal medya hesaplarında hayatların teşhir edilmesi hatta artık canlı yayınlanmasıyla birlikte anneliğe de yeni bir boyut kazandırıldı. Artık anneler evlatları için değil de sosyal medya imajları için yaşar oldular. Anneler birbirleriyle yarışır oldular. Kim daha iyi anne, kim daha mükemmel anne olacak derdindeler. Her anları, her yaptıkları gözümüzün önünde.

Normal yurdum anası diye bir ana türü artık nesli tükenmekte olan bir tür. Şimdiki annelerle yarışta doğal seçilimle uzay boşluğuna fırlatıldılar.

Eğer siz de çağın gerisinde kalmak istemiyorsanız "mükemmel anne" olmalısınız. Bunun için yapmanız gerekenleri söylüyorum. Aslında çok basit, her annenin bunu yapabileceğine inancım sonsuz. 

Mükemmel Annelik İçin Yapılması Gerekenler:


  • Çocuğun ek gıdaya başlar başlamaz yemeklerini kendi başına yemeyi öğrenmesi için onu teşvik edeceksin. Çocuk kendi özgür iradesiyle ne kadar isterse o kadar yiyecek, asla çocuğu zorlamayacaksın. Sonuçta o bir birey. Saygılı olacaksın.
  • Malum günümüzde gıda güvenliği diye bir şey yok, o yüzden çocuğa sadece organik gıdalar yedireceksin. Yoğurdunu, peynirini, kefirini kendin yapacaksın.
  • Çocuğuna 2 aylık olduğunda uyku eğitimi vermeye başlayacaksın. Ona kendi kendine uyumayı öğreteceksin. Ayakta sallamak, kucakta gezdirmek gibi eski kafalılıklarla çocuğun zaten bilinç altında var olan kendi kendine uyuma yeteneğini bozmayacaksın.


  • Kendini sokaklara, kafelere, restoranlara atmak için çocuğun kırkının çıkmasını beklemeyeceksin. Onlar eskidenmiş. Alacaksın emzirme örtünü gideceksin bir kafeye, sen kahveni yudumlarken çocuğun emecek. Yok öyle evde oturup lohusa depresyonlarına girmeler.
  • Her zaman her koşulda bakımlı olacaksın. Saçın makyajın yapılı olacak, pijamalarla gezmeyeceksin evin içinde. Önce kendine saygı duyacaksın. 
  • Evin her zaman bal dök yala kıvamında olacak. Sabah kahvaltın, öğlen ve akşam yemeklerin dört dörtlük olacak. 
  • Hem çocuğuna, hem eşine hem de arkadaşlarına yetişeceksin. Sosyal hayatından ödün vermeyeceksin. 
  • Çocuğunla etkinlikten etkinliğe koşacaksın. Onu her gün parka götüreceksin. Evde hayal gücünü geliştirici etkinliklerin dibine vuracaksın. Durmaksızın kitap okuyacaksın ona. Tv, tablet, telefonun ne olduğunu çocuk ilk okulda öğretmenlerinden öğrenecek. 


Bu liste böyle uzar gider, ama zor değil bence. İnanırsak yapabiliriz sevgili anneler. Yapanlar nasıl yapıyorlar. Neyimiz eksik?

Not: Bu sabah kardeşim geldi. Kahvaltıdan sonra Efe ile ilgilendi de üç günden sonra banyo yapabildim. Bir de döpiyeslerimi kuru temizlemeye vermiştim, mecbur yine pijamayla geçireceğiz günü. Ha bir de Efe iki gün üst üste şehyiye çorbası yedi, yazık çocuğa, bugün değişiklik olsun diye yoğurtlu çorba yaptım bebeye. Akşama da makarna var, dünden kalan :)

18 yorum:

  1. Hahaha ben bir öğün ıstakoz bir öğün portakallı ördek pişirirdiiiim :D

    YanıtlaSil
  2. Hahaha ..... İnanırsak olur bence:))))

    YanıtlaSil
  3. Aboo:))))hem bebeğin olacak, hem tırnaklar ojeli, dudaklar rujlu, saçlar fönlü, ev bal dök yala, tamam canım Ajda Pekkan olursak, evde bir aşçı, iki temizlikçi, bir bahçıvan...:))))hehehehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa öyle deme Müjde abla, mikemmel anneler tüm bunları tek başlarına yapıyorlar :)

      Sil
  4. ha haaa çok yoğunsun deseneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl. Başımı kaşıyacak vaktim yok :)

      Sil
  5. Maşallah kocaman olmuş...gerçek anne diyorum ben sana:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek miyim bilmiyorum ama bezmiş olduğum kesin Ayşe :)

      Sil
  6. Az daha çabalasam olacam demek ki :)
    Tuttum bunu çok keyifli bir yazı olmuş....

    YanıtlaSil
  7. :))) Çocuğun uyuyacağı odanın ısı derecesi ile ilgili de uzun uzun tartışmalar var. Haberiniz olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa evet unutmuşum onu. Isı ve nem çok önemli :)

      Sil
  8. Ah o sosyal medyada gördüğümüz mükemmel annelerden neyimiz eksik canım biz de inanırsak yapabiliriz neden olmasın ki değil mi ama;) Ne güzel ve keyifli bir yazı olmuş. Çok güzel anlatmışsınız. Emeğinize sağlık. Blogunuzu yeni keşfettim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Sevgiler.
    http://ikikatmavi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Ben de geliyorum size şimdi :)

      Sil
  9. Bu konuyla ilgili Eyvah!Annem Dağıttı diye bir film izlemiştim gerçekten çok keyifliydi tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda izleyeyim, zira benim de biraz kafamı dağıtmaya ihtiyacım var :) tavsiye için teşekkür ederim.

      Sil