Bir Kötü Hava Gezmesi

Sizce de havalar çok bunaltıcı değil mi? Hem soğuk hem de insanın ruhunu sıkıyor. Bütün gün evde kapalı kalmak hiç hoş değil, hele de küçük bir çocukla. Aktivite, oyun falan filan da bir yere kadar. 12 saat evde ne aktivitesi yapabiliriz, nasıl kaliteli vakit geçirebiliriz? Ben beceremiyorum valla. Önerilere açığım ama...


Dün komşu ziyareti yaptık, bir saat de olsa havamız değişti. Ondan önceki gün de yine AVM ye gittik. Neredeyse dört saat geçirdik orada. Hafta içi olduğu için çok kalabalık değildi. Efe rahat rahat koşturdu. Oyun alanına gitmek gibi bir hata yaptık. Yarım saati 10 lira alan 0-5 yaş arası çocuklara ayrılan bölüme girdik ve sadece 9 dakika kalabildik. Efe hiç hoşlanmadı. Zaten çocuklar için olan bir yerde o kadar yüksek sesli müziğe hiç anlam veremedim.


Top havuzunun merdivenine oturdu, içine girmedi.

Oyun alanı saçmalığından sonra yemek katında bir şeyler yedik. Yemekten sonra yine koşturduk. Bizim oğlan yoruldu tabi ve yerlere yatmaya başladı. Neyse ki avm girişindeki arabalar imdadımıza yetişti. 

Bu arabaya bindikten sonra bir buçuk saat daha dolaştık. Arabayı çok sevdi ve durmak istemedi. Tabi olan bana oldu, ama olsun evde sıkılmaktan iyidir. 


Kendime de bu güzellikleri aldım. Dergi çok ilgimi çekti. Adından da anlaşılacağı üzere romanların kahramanlarını inceliyor. Farklı romanlarda benzer özellikler gösteren roman kahramanlarını irdeliyor falan. Okuyunca daha detaylı paylaşım yaparım. Kitabı da arka kapak yazısı ilgimi çektiği için aldım. Şöyle yazıyor:


"Farklı coğrafyalardan, ahir zamanlardan, yakın geçmişten, her yaştan, her sınıftan kadınlar. ..Kimi büyük kimi küçük eylemlerle, kimi konuşarak kimi yalnızca susarak, yaparak ya da yapmayarak tarihin akışını değiştirmiş kadınlar. ..Engizisyona, senatoya, kiliseye, sömürgecilere, faşizme direnen kadınlar. ..Dans eden, seven, sevişen, ağlayan ve gülen kadınlar. .."


Benden bu kadar.

Bir de küçük bir sürprizim var. Malum dizisi de çekiliyorken belki okumak isteyenler vardır aranızda diye Fi-Çi-Pi serisini hediye etmeye karar verdim. Bu seriyi isteyen varsa yorum bıraksın lütfen. Tabi ki tek şartım blogumu takip ediyor olmanız. Bu haberi kendi blogunuzda (ister ayrı bir yazı olarak isterseniz de yazınızın sonunda not olarak) paylaşırsanız da çekilişte artı bir hak sahibi olabilirsiniz. (Paylaşırsanız bana da bilgi vermeyi unutmayın ama :)
Son katılım 25 Mart.
Kargo bana ait. 
NOT: İnstagramdan katılan ve blogu olmayan arkadaşlar sağ üstte yer alan İZLEYİCİLER kısmının altından  "izle" kısmına tıklayarak blogu takibe alabilirler. 

GÜNCELLEME:
Fi-Çi-Pi kitap çekilişine katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bir başka kitap çekilişinde tekrar görüşmek üzere. Bu çekilişin kazananı ise sevgili Gamze Esra Ersöz nam-ı diğer "Yaşam İzi" oldu. Umarım keyifle okursun. Bu arada adres bilgilerini birtutamyagmur@gmail.com adresine bekliyorum.

37 yorum:

  1. Merhaba çekilişe katılmak istiyorum ama blog nasıl takip ediliyor bir fikrim yok blogum da yok ama Instagram sayfanızda gördüm cekilisi

    YanıtlaSil
  2. Ben istiyorum ve instadan takip ettm kullanici adim @bhr_nurr

    YanıtlaSil
  3. Ah canım, Efe'ciğin yorulup yerlere yatmış haline kıyamam...:)))burada da havalar çok kasvetli:( sabahtan beri yağmur yağıyor:( çamaşırları içeri astım hep, çekiliş için herkese bol şans:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çamaşırları içeride kurutmaktan bıktım valla Müjde abla. Neyse ki ısınıyor havalar :)

      Sil
  4. Merhaba, kitaplar her zaman okuma listemde ama elimdekiler bitsin sonra alırım diye diye daha okuyamadım. Bu düşünceniz içi teşekkürler. Umarım benim olurlar

    YanıtlaSil
  5. Iyi olmuş evden çıktığınız :)

    O kitapları severek okumuştum ben iyi şanslar katılanlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evden çıkmak gerçekten çok iyi geliyor Handan.
      İlk iki kitabı sevmiştim ama 3. gereksiz uzun geldi bana.

      Sil
  6. seni yeniden burada görmek ne güzel :)
    eğlenceniz daim olsun

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı olsun çekiliş ;) Ig'den sonra bloga da geldim... Bazen ig ve blog takipleri karışabiliyor ama esas olan her zaman bloglarımız tabi :)
    Ben de katılıyorum çekilişe.
    Bol şans herkese :)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de bol şans. Ben de geldim blogunuza, çok sevdim. Görüşmek üzere :)

      Sil
  8. ay çok tatlı yaa en tatlısı da evet ya yere yatmasıı. çekiliş yapcan yani de miiii taam ben katılmıyom çekilişlere ama duyururum tımams :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet deep, çekiliş yapıcam. Duyurursan sevinirim tabi ki ;)

      Sil
  9. Bazen ben bile yere yatmak istiyorum :D Güzellikleri keyifli okumalar, dergi gerçekten çok ilginçmiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bazen herkes olduğu yere yatıvermek istiyordur ama bunu sadece çocuklar yapabiliyor.

      Sil
  10. Kitab ilgi çekici görünüyor. Kitapla ilgili yorumunu bekliyor olacağım. Ben çekilişlere katılmıyorum ama kitaba hayır demem. Bu seriyi okumadım. O yüzden ben de varım😁 Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap gerçekten ilginç. Özellikle Fi ve Çi. Fi'yi yazmıştım sanki. Bakıp söylerim sana. Ayrıca bol şans ;)

      Sil
  11. çok güzel zamanlar bunlar , tabii yaşarken değil geçtikten sonra farkedilmesi acı verici oluyor :D kitapları keyifle oku ki ,çekiliş te çok çok iyi , ben seriyi okuduğumdan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel zamanlar ve haklısın insan yaşarken anlayamıyor ne yazık ki :(

      Sil
  12. merhaba,
    takip ediyorum sizi ve çekilişe de katılmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  13. Yeni kitabınızı keyifle okuyun. Blogunuzu takipteyim zaten:))

    YanıtlaSil
  14. Meraba :) ben tesadüf girdim blogunuza ama cekilise denk gelmisim bende katılmak istiyorm :)

    Ay evet ya eğlence yerlerindeki o ses ne öyle.Kizim 11 aylik sesten korktu giremedik.Cok sacma olmus.Bizde su siralar evde bunaliyoruz :) Allah bagislasin miniginizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Hoşgeldiniz. Bol şans diliyorum :)

      Sil
  15. Ayy ayyy yettim yettim bende katılayım.Şu an ikinci kitabı okuyorum ne iyi denk geldi. İnşallah bana çıkar ;) Bol şans bana :)))

    YanıtlaSil
  16. Tabi ki sizi takip ediyorum :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  17. Çoook teşekkür ederim, çok mutlu oldum.Adresimi gönderiyorum hemen:)

    YanıtlaSil
  18. Kaçırmışım ya yoksa kesin katılırdım. O seriyi çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki geç keşfettik bloglarımızı :( Başka güzel kitaplara artık :)

      Sil