Daha Zaman Çok Ama Boş Durmak Yok :)

Ne zormuş be anne olmak!
Tamam henüz doğurmamış olabilirim ama bence annelik bebeğin rahme düşmesiyle birlikte başlayan ve ömür boyu devam eden bir süreç.
Bugün 15. haftamıza girdik. Zaman çok yavaş geçiyormuş gibi geliyor bana. Mide yanmasından başka hiçbir hamilelik belirtim yok. Göbeğim eskiden ne kadarsa hala o kadar. Kilo da aldım ama onlar vücudumun başka başka bölgelerine yerleştiler sağ olsunlar!


Geçen perşembe doktor kontrolümüz vardı. Bizim minik neredeyse 10 cm olmuş :) Kıpır kıpırdı içeride, hareketlerini hissedebilmek için sabırsızlanıyorum doğrusu. Doktor cinsiyetini söyledi, ama bir sonraki kontrolde daha kesin konuşuruz demeyi de ihmal etmedi. O yüzden şimdilik bende kalsın :)

Gelelim asıl meseleye. Günlerdir pc başında araştırma yapmaktan başıma ağrılar girdi. Daha alışverişe başlamak için erken olduğundan bari hangi markaları tercih edeceğime karar vereyim dedim. Şimdilik sadece bebek bakım ürünleri için araştırma yaptım. Hangi şampuan, hangi pişik kremi, hangi losyon falan. O kadar çok marka var ki, ucuzdan pahalıya, yerliden ithale. 

Bazı insanlar için seçim yapmak kolaydır. Seçeneklere bakar ve bütçesine uygun olan ve bebeği için en iyisi olacağını düşündüğü ürünleri alır. Ama bazı insanlar için seçim yapmak daha da kolaydır, çünkü seçenek yok denecek kadar azdır! Kim o bazıları? Siz biliyorsunuz aslında. Tabi ki hayvan severler!

Hayvanlar üzerinde test yapmayan bir marka bulmak konusunda gerçekten çok zorlandım. HAYTAP internet sitesinde bir liste yayınlamış (TIKTIK)  ama onların içinde bebek bakım ürünleri çok azdı, olanlar da zaten Türkiye'de bulamayacağım markalardı. Bulduğum birkaç markayı paylaşayım belki faydası olur:

Nature's Baby Organics için tık tık Satışını yapan bir alışveriş sitesi bulamadım :(

Earth Mama & Angel Baby için tık tık Satışını yapan sitelerden biri BURADA ama malesef fiyatlar oldukça yüksek :(

Burt's Bees için tık tık İnternet sitesinde tam olarak şöyle yazıyor: 

"Biz insanların olduğu kadar hayvanların da haklarının korunması gerektiğine inanıyoruz. Ürünlerimiz veya içerikleri asla hayvanlar üzerinde test edilmiyor".

Bu markayı bulmak diğerlerine göre çok daha kolay, sanırım Türkiye'de de distribütörlükleri var. Fiyatlar eh işte :)

Organicare için tık tık Bu markaya pek güvenemedim çünkü internet sitesinde şöyle diyor: "Son ürün testinde hayvanlar kullanılmaz." Peki ya sondan önceki aşamalarda? Bilemedim.

Bütün bu markaları bulabilsem bir yerlerde hemen etiketlerinde şu işareti arayacağım.


Şimdilik elime alıp arkasına bakma şansı bulabildiğim markalar Dalin, Johnson's Baby, Komili Baby, Nivea Baby ve Uni Baby. Ve bunların içinde sadece Uni Baby ürünlerinde yukarıda gördüğünüz işaret var, yani hayvanlar üzerinde test edilmemişler. Ulaşılabilirliği açısından sanırım tercihim Uni Baby'den yana olacak. Size de tavsiye ederim. İnternet sitesi için tık tık

Bu konuda araştırmalarım ve paylaşımlarım sürecek. 

Sevgiyle kalın :)

25 yorum:

  1. Mustela, Lansinoh yapmıyor, en son dün Bübchen ile mailleştim yapmıyoruz açıklaması yaptılar :)
    Burt's Bees yapmıyor ama üst markası yapıyor o yüzden almıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nivea yapmıyor ama Çinde satılıyor, Johnson's Baby yapıyor diye biliyorum :( ilk yorumuma yazmayı unutmuşum bunları :))
    bebiş için ilk hareketleri hissetmene çok az kalmış maşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yaa sen bu konuda bi yazı yazsan keşke. Çok daha bilgilisin bu konuda. Mustela nın sitesinde görememiştim yapmadıklarına dair bi açıklama. Belki gözümden kaçmıştır.

      Sil
    2. yazıyor canım FAQ bölümünde bak şöyle diyor :)
      Do you use animal testing to assess the safety and effectiveness of your products?
      No, we do not test our products on animals. As part of our innovation and continuous improvement process, we have used alternative methods to assess our raw materials and end products for several years. In line with this strategy, our researchers have developed a new procedure for reconstituting the epidermis of a newborn infant and child in the laboratory to test the tolerance factor and effectiveness of Mustela products without having to resort to animal testing.

      Sil
    3. Sağol canım, o kısma bakmak aklıma gelmemişti ne yalan söyliyim :)

      Sil
  3. Seni seviyorum, biliyorsun dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum galiba :)
      Peki sen biliyor musun benim de seni sevdiğimi :)

      Sil
    2. Biliyorum :) Benimkinde galiba yok.

      Sil
  4. Tam da bugün dışarıdaydım, nemlendirici kremim bitmişti satcı hanıma sordum hayvanlar üzerinde deneniyor mi diye asla dedi, bir dolu şey anlattı ama üzerinde bu tavşan resmi yok..:( kandırdılar mı beni acaba? Kullandım da, e bütün gün dışarıdaydım başka alacak şeylerim birikmişti, uzaklık, 2 otobüs git gel gelince banyodan sonra kullandım..geri de almazlar inşallah dediği doğrudur..:(

    Kız hanginiz önce doğuracaksınız bakalım?:))))ay çok hoş yaa...merakla bekliyorum...:)
    hayırlı doğumlar ikinize de beybisiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yine sormuşsun Müjde ablam. Ben çok bilinçsizdim bu konuda. Bebişle birlikte aklım başıma geldi.
      Bu arada Hazel önce doğuracak. O haziranda ben ağustosta hatta eylülde bile olabilir :)

      Sil
    2. önce ben önce ben :))
      Her markada tavşan olmuyor ama internet sayfalarında sık sorulan sorular bölümde yazıyor yazmayan firmalara mail atıyorum yada arıyorum hemen geri dönüş yapıyorlar :)

      Sil
    3. Ay herkes hamileymiş, sağlıkla kavuşalım bebişlere ♥♥

      Sil
  5. Hamilelik çok güzel bir duygu ve sanırım hormonlardan ötürü hele bir de doğduktan sonra bebekle ilgili her konuda acayip hassas oluyorsun:) Bir de duygusal. Ben her şeye ağlardım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzel bir duyguymuş. Yaşamadan anlamak mümkün değil. Hassaslık ve duygusallık hat safhada zaten :) Ağlamasam da boğazımda sürekli bi hıçkırıkla dolanıyorum :)

      Sil
  6. Çok tatlıığğ amaaaaağğ:):)

    YanıtlaSil
  7. Çok samimi bi paylaşım olmuş. Ne güzel heyecanlar, meraklar şu ara yaşadıkların. Yalnız özellikle de duyarlılığın için seni kutlamak için yorum yazmak istedim. Göslerinden öpüyorum. Görsünler de örnek alsınlar kimileri...
    Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim :)
      Sevgiler :)

      Sil
  8. Bebeğim olacağını öğrendiğimde başlayan araştırmacı merakım üniversiteye hazırlanırken olaydı valla profesör olurdum :))) Nedense insan bebekle birlikte daha seçici daha araştırmacı kılı kırk yarar bi zihniyete dönüşüyor. Hala da öyle. Sende kendimi gördüm ve gülümsüyorum şu an :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, o merak önceden olsaydı şimdi nerelerdeydik kim bilir :)
      Neyse en azından kendimize olmasa da miniklerimize bir faydası dokunacak bu merakın :)

      Sil
  9. Unibaby diyorum ben :) Hatta ben dayanamayıp tüm bakım malzemelerini aldım şimdiden, panik panik panik :) Dediğin gibi fiyatları çok uygun, alkol paraben ve renklendirici içermiyor, hayvanlar üzerinde test edilmiyor, her markette bulunuyor, hele internette çok güzel fırsatları oluyor. Ben bu seti aldım ama indirimdeydi http://www.e-bebek.com/uni-baby-yenidogan-bakim-cantasi_UNI-230 bence mutlaka takip et, çantası dahil çok güzel çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de unibaby tercih edeceğim canım, hem istediğim özelliklerde olması, hem de ulaşılabilir olması çok cazip. Sen başlamışsın bi şeyler almaya ne güzel, ben hala bir zıbın bile almış değilim, bebeğim küsecek bana :)

      Sil
    2. Ben ki öyle çok sıkıntı yaşadım, tehlikeler atlattım, hiç vazgeçmedim alışverişten :) Çünkü hamileliğimizin son ayları yaza gelecek, biz de dev gibi olacağız, o halde dükkan dükkan gezemeyeceğiz. O yüzden ben şimdiden her şeyini alıyorum, bir tek odasını 6.ay bitince hazırlayacağım. Hem böyle böle böle alınca, masraflar da bölünmüş oluyor ;) Bence hızlıca başla sen de ♥

      Sil
    3. Bak sen bu yorumu yazınca iyice gaza geldim, unibaby setinin üstüne gittim butikbebe' den bi sürü bişey aldım :) On günü bulacak ama gelmesi, gelir gelmez hemen paylaşırım :)
      Aslında haklısın, o sıcaklarda koca göbeğimizle çok zor olur :) Bizim bebek odası da mecburen 6. aydan sonraya kalacak çünkü haziranda Ankara'ya taşınacağız. Bizde bu sene heyecan, macera çok yani :))

      Sil