Yavru Kedileri Koruma Gönüllüsü

Sanırım ömrümün sonuna kadar Yağmur isminden nefret edeceğim. Neden mi?
Anlatayım.
Yağmur, oturduğumuz apartmanda ayakları üzerinde dolaşabilen tek çocuk, birkaç tane de bebek var, onun dışında tüm apartman sakinleri yaşını başını almış insanlar.
Ne güzel, sessiz sakin diye düşünmeyin hiç, çünkü bir Yağmur bütün mahalleye yetiyor. Sanırım hiç kız arkadaşı yok. Diğer apartmanlarda oturan erkek çocuklar da her ne kadar Yağmurdan bezmiş gibi görünseler de yine de onunla oynamaktan vazgeçemiyorlar. Yağmur da zaten her daim bir kabus gibi tepelerinde. Apartmanın içinde bir aşağı bir yukarı çığlık çığlığa koşturup deprem tatbikatı yapmalarına, sokakta bağıra çağıra kovalamaca oynamalarına, annelerinin onlara seslenmelerine, onların bir taraflarını yırtarcasına anneeeeeee diye haykırmalarına tahammül edebilirim, bir yere kadar. Ama öyle bir şey var ki bu Yağmur cadolozuna bilenmeme, elimde kalacak bu kız diye söylenmeme sebep olan, okuyunca eminim hak vereceksiniz.


Bizim evimiz giriş katta. Mutfak ve salon pencerelerimizin önünde ufak bir bahçe var. Ben her hafta sonu salondaki pencerenin önüne oturup kitap okurum, ağaçların arkasından süzülüp gelen güneş ışığının keyfine varmak için. Bu hafta sonu da aynı şeyi yapmak için kurulmuştum koltuğa. Ooooh dedim, sessiz sakin bir gün geçireceğim. Derken bir ses duydum. Yağmur!

"Aaaaa burda yavrular vaaaaar. Bakııııın yavrular var burdaaaa. Yeni mi doğmuşlar acaba? Yeni doğmuş olabilirler çünlü gözleri kapalı. O zaman kesin bugün doğmuşlardır, belki de dün doğmuşlardır. Ben hemen bi tane şırıngaya süt koyup getireyim, onların ağzına dökerim. Hem beslemiş olurum. Evet evet kesin dün doğmuş bunlar, zaten daha önce hiç görmedim..."


Yağmur'un sesini duyar duymaz koştum tabii pencereye, bahçede yavru olduğunu bilmiyordum, Yağmur onlar için tam bir felaket demekti, çünkü kendisi tam bir ruh hastası, büyük kedilere bile rahat vermeyen bir velet. Birkaç yavru kedinin meçhul failinin o olduğunu düşünüyorum hatta. Neyse ki o an için yoldan geçen ve Yağmur'u tanıyan bir kadın yavruları rahat bırakmasını söyledi. Tırıs tırıs bahçeyi terk eden Yağmur giderken hala şırınga, süt gibi kelimeleri sayıklıyordu. Bir süre sonra ortalığı boş bulup geri geldi, hem de çetesiyle birlikte. Savuşturma sırası bendeydi. Başardım. Gün içinde defalarca yavrulara ulaşmayı denedi, o her bahçeye girdiğinde ben soluğu pencerede aldım. Hava kararıp evlerine çekildiklerinde rahat bir nefes aldım. Pazar günü de durum değişmedi. Bu defa bir kutuyla geldi, yavruları içine tıkıştırırken yakaladım. Aynı şeyi birkaç kez tekrarladı ama ben hep oradaydım. Haftasonumu yavru kedilerin can güvenliğine adadım. Bir ara nasıl olduysa kardeşlerinden epey uzaklaşıp çalıların arasına girmiş bir yavruyu alıp kardeşlerinin yanına koymak için aşağı indim. Sürekli olarak saftirik annelerini besledim ki yemek aramak için gidip de yavrularını bırakmasın diye. Görseniz o kadar tatlı ve küçükler ki...

Beyaz, yavruların annesi

Bugün başlarına bir şey gelmez umarım, çünkü ben eve gittiğimde Yağmur çoktan okuldan çıkmış ve çetesiyle birlikte sokağa dökülmüş olacak :( 

Pencere altında mama bekleyen Beyaz

Beyaz yavruyken, annesiyle
 Bu fotoğraflar Mayıs 2013'ten. Beyaz sen ne ara büyüdün de anne oldun? Üstelik bunlar Beyaz'ın ilk yavruları da değil. Yaz başında doğurmuştu 4 tane yavru. Baya baya koşturuyorlardı bahçede bıdık bıdık, bir gün yok oldular, sadece bir yavrusu kaldı ilk doğumundan. Umarım bu üç yavru hayatta kalmayı başarır.


Yavru Beyaz

14 yorum:

  1. Bizim bahçede de 2 yavru var annesiyle. Ama büyüdüler artık, kurtardılar kendilerini. Çocukların hayvanlara tutumu gerçekten çok acımasız olabiliyor. Dikkatli olmak lazım. Beyaz çok tatlıymış, pencere önündeki bakışına bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlıdır o, ama aynı zamanda da çingenedir. Mutfakta bir poşet sesi duymaya görsün hemen başlar bağrınmaya :)
      Umarım bizim yavrular da kurtarırlar...

      Sil
  2. Ana! Bu Yağmur'dan ben de nefret ettim şu anda!:) yalnız şırınga getireyim, sütle besleyeyim filan demiş belki zarar vermez Burcu'm (inşallah diyorum içimden şu an) Bu arada sizin apartmandaki komşular 2013 ten beri bu yavruları büyütüp anne olup tekrar yavruladıkları için sana hayatı zehir etmiyorlar mı? Bana yaptıkları gibi kapıma dayanıp "bahçeye kedileri doldurmuş boh kokiiir!!" diye bağırıp çemkirmiyorlar mı? Eğer yapmıyorlarsa (inşallah öyledir) ne şanslısın Burcu'm komşular gerçek komşuymuy demek ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşular bana bir şey söylemiyor Müjde ablam, ama birçoğunun rahatsız olduğunu biliyorum, çünkü su falan döktüklerine şahit oldum, tabi benim çemkirmemle karşılaştılar hemen.
      Yağmur dediğin gibi belki iyi niyetlidir ama yavruları annesinden ayırmaması gerektiğini anlayamadı bir türlü, sonuçta çok küçükler, doğru düzgün adım bile atamıyorlar. Bir de allah muhafaza şırıngayla besliycem diye yavruları boğar diye korkuyorum. Sonuçta annelerinin sütü onlara yeter şimdilik. Biraz daha büyüdüklerinde ben zaten beslerim onları :)

      Sil
  3. anlattıklarından anladığım kadarıyla aslında yağmur ile aynı şeyi yapmak istiyorsunuz. yavruları korumak.
    Belki bilinçsizliktendir... yavruları beslemeye çalışırken zarar verebilir tabiki. ama amaç beslemeye çalışmak gibime geldi. tabiki öncesini sonrası bilemiyorum.
    umarım yavru kedicikler toparlar kendilerini bir an önce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur öyle bir çocuk ki, kafasına koyduğunu yapacak illa ki. Dediğin gibi belki de niyeti sadece beslemektir ki sanmıyorum, çünkü yavruların annesi olduğunu ve beslenmeye ihtiyaçları olmadığını defalarca söyledim, buna rağmen onları güvende oldukları yerden alıp oyun alanlarına götürmek için bıkmadan usanmadan çabalıyor :(

      Sil
  4. Ah Burcu'cuğum eline, sabrına sağlık ♥ Belki çok insana kaba gelebilir ama biz eşimle böyle arsız çocuklara "Ağızının ortasına ayakkabı patlatmalık" ismini kullanıyoruz :) Tabiki değil şiddetin "ş"si, ters bir söz bile söylemeyiz çocuklara, ama aramızda böyledir isimleri :) Umarım minik yavrular sağ salim yaşarlar ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Ağızının ortasına ayakkabı patlatmalık" lafına bayıldım. Bizim de bu tarz laflarımız var :)
      Ve tabii ki şiddet değil amacımız. Yağmur ve çetesine pencereden çikolata bile verdim yani :)
      Ama böyle veletler insanı çocuk milletinden iyice soğutuyorlar ne yalan söyleyeyim :)

      Sil
  5. bu yağmurlardan bizim burada çok var ama bence yağmurlarn suçu yok , suçu ebeveynlerinde aramak taraftarıyım :D Kediler içinse üzüldüm , umarım bir an önce kendilerini koruyabilecek duruma gelirler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebeveyn konusuna katılıyorum. Zira bu Yağmur'un annesinin de çeşitli vukuatları var :)
      İyi dileklerin için teşekkürler :)

      Sil
  6. kediler umarım bilinçsiz bir yaklaşımdan korunurlar burcucum..

    YanıtlaSil
  7. Öff sinirim bozuldu... :(((
    Malesef her yer Yağmur dolu...!!

    YanıtlaSil