Gece Gece Pazarlık


Dün akşam biraz erken yatalım da sabaha uykumuzu almış olarak kalkalım dedik. Bıdıkları da lazerle oynatarak iyice bir yorduk ki bize bulaşmasınlar, kapımızın önünde ağlamasınlar.
Neyse, pijamalar giyildi, dişler fırçalandı, yorgun bedenler yatağa bırakıldı, uykuya dalış anı beklendi, beklendi, beklendi...Gelmedi...
Salonda otururken yarı uyuklar vaziyette olan gözler cin gibi açıldı, hava da sıcak bir yandan, sağa dön yok, sola dön yok. Böyle durumlarda benim de çenem düşer, nerede alakasız konu var aklıma gelir, insanın uykusu hepten kaçar.


Konu konuyu açarken, benim bu fazla kilolar gündeme gelmesin mi, gelsin. Bir ara dikkat etmeye başlamıştım, abur cubur yemeyi bırakmıştım, o zaman iki kilo verip gaza gelmiştim, sonra aç bir anımda markete girip eve bir poşet zararlı yiyecekle döndüğüm gün film kopmuştu, verdiğim iki kiloyu da geri aldım haliyle. Şimdi bu gidişata bir dur demek lazım geldi, malum yaz da geldi, öyle altına saklanabileceğimiz kıyafetler falan yok artık, e ne yapalım o zaman, kilo verelim, boğazımızı tutalım, gereksiz şeyler yemeyelim, ihtiyacımızdan fazlasını tüketmeyelim. Çok yemek de ihtiyacımız olmadığı halde dayanamayıp aldığımız ayakkabı-çanta-kıyafet gibi bir şey aslında. Buna bir son vermek gerek. Ama ben öyle kendiliğimden gaza gelemiyorum kilo verme konusunda, ucunda bir şey olması gerekiyor ve eşim de ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.
Sonuç: Verdiğim her iki kiloya karşılık bir kitap hediye :)
Nasıl ama, sayı biraz az gibi, 5 kitap için on kilo vermem gerekecek, o da uzun hikaye. Neyse ki, her kitap peşin, belli bir sayının tamamlanması beklenmeyecek :)
Çikolatayla kandırılan çocuklar gibiyim, benim de zayıf noktam kitaplar ne yapayım :)
Acıktım galiba, daha öğle arasına da iki saat var.
Sabredeceğiz, yapacak bir şey yok...
Sevgiyle...
Not-1: Pazar günü açık hava kitap okuma etkinliği var haberiniz olsun. Katılım için tek şart bir kitap ve açık hava :)
Detalı bilgi facebook sayfasında: tık tık
Not-2: Germinal Kitabı çekilişi için tık tık

24 yorum:

  1. Her iki kiloya 1 kitap mı? Çok az ya, iki kiloya 5 kitap olması lazım bence. Pazarlık senin açından başarısız sonuçlanmış bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlangıçta beş kiloya bir kitaptı, iki kiloya indirene kadar çok uğraştım valla, buna da şükür :)

      Sil
  2. Kitapsız kediye katılıyorum,1 kilo=5 kitap olmalı :))
    Bu arada kedi yorma olayını yeni duydum,bizim kedi bütün gün uyuyor geceleri oynamak istiyor,gece ders çalışan eşimi bayağı zorluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe, bizim kızlar da bütün gün uyuyorlar, akşam biz eve geldiğimizde bile uyuyorlar ama yatma vakti yaklaştığında bi haller oluyor bunlara. Biz de kırtasiyeden küçük bir lazer aldık, kırmızı ışığın peşinde koşturmaktan soluk soluğa kalıyorlar, epey bir süre sesleri çıkmıyor, ama dinlendikten sonra etrafta ışığı aramaya başlarlarsa o zaman kötü oluyor, çünkü bulamadıkları zaman miyavlamaya başlıyorlar :)

      Sil
  3. Ah bu kilolar ne olacak:))) Akşam 6 dan sonra yapamıyorsanız yediden sonra yemek yememek çok güzel kilo verdiriyor. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye, evet akşam yememek baya işe yarıyor, o iki kiloyu da öyle vermiştim zaten. Tekrardan uygulamaya koyuyorum bu akşamdan itibaren :)

      Sil
  4. Haydi bakalım, gitsin kilolar:-)

    YanıtlaSil
  5. Lazerle oynarken bunların seyrine keyfine doyum olmuyordur:))))bu kedi milletinin gün boyu uyuyup tam anneler, babalar uyuyunca "hadi kalkın oyun oynayalım" huyları bir alem:)))))canım senin kilo fazlan olduğunu bilmiyordum bak hiç takma kafanı, en önemlisi buymuş diye okudum, takma kilo, milo, mutlu ol, istediğini ye, ama zararlı aburcubur şeyleri yeme kilo için değil sağlığına zararlı onlar...ben eve hiç gofret mofret vs. sokmam mesela...canın şekerli şey istedi mi gir mutfağa, kır 3 yumurta kek yap daha sağlıklı...ama hediye kitap olayı hoş:))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo sorunum çok değil de göbek sorunum var benim Müjde abla :) Abur cubur bence de sağlığa zarar ama bazen tutamıyorum kendimi, dediğin gibi kendim bir şeyler yapsam hem daha az yemiş olurum hem de daha sağlıklı olur. Ah bir de üşenmesem :)
      Sevgiler...

      Sil
  6. Merak etme göz açıp kapayıncaya kadar verirsin ;)
    Kilo vermek kolay ki sonunda kitap varsa hemen verirsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek motivasyonum kitap zaten Şeymacım :)

      Sil
    2. Ondan dedim ya hemen verirsin :))
      Mim getirdim ki sana ;)

      Sil
  7. 2 kilo verdikten sonra markete dalıp bi torba yiyecekle eve dönmene koptum :)))))) Vicdan azabıyla nasıl da yeniyorlar değil mi? Tecrübeyle sabittir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Daisy sorma, hem de nasıl yeniyor :)
      Tecrübeyle sabitleyip sabitleyip hal oluyoruz ama hemencecik de unutuveriyoruz ya da amaaan deyiveriyoruz :)

      Sil
  8. bu kilo mevzuna hiç girmeyelim , direne direne zayıflayamadık :)Eskiden aldım verdim oynardık biz , aynı o hesap , alıp-vermek yaş aldıkça daha da zor ve yıpratıcı , (yaşın kaç bilmiyorum ama )ben 4 yıl önce 20 kilo verdim , hala kilo korumaya çalışıyorum , 4 yıl ya bi oh yok :(şimdi o kiloyu verebilmiyim? yok yok almamak en yisi , artık gramaj üzerinden gitmeye başladım 300 gram aldım 250 sini verdim falan , oyyy hiç açmasaydık bu konuyu yaa:(kitap alma düşüncesi süper yalnız , çoğu kişinin dediği gibi kilo başına düşen kitap sayısı az ama , olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 kilo muuuu? helal valla sağlam iradeniz varmış, bir daha almayın bence de :)
      Ben 28 yaşındayım, metabolizmam iyice yavaşlamadan vereyim dedim kiloları :) kitap da işin mıtivasyonu...

      Sil
  9. Kilo bende de sorun çocukluktan bu yana hem de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah şu kilolar, başımızın belaları...sağlık sorunu yaratmıyorsa çok da takmamak lazım aslında...

      Sil
  10. Benim de çoook acil böyle bir motivasyona ihtiyacım var :) Hepimizin hali aynı, bir gaza geliyorum 2-3-4 kilo gidiyor, sonra hoopp yeniliyoruz yine... Ben bir düşüneyim bakayım bu konuyu, benim motivasyonum ne olabilir acep :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motivasyonunu bulunca söyle ama merak ederim ben şimdi :)

      Sil
  11. kitap güzel bir ödül :)
    dilerim kiloları sağlıklı bir şekilde verirsin. kolaylıklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Umarım en hızlısından ve en sağlıklısından veririm üç-beş kilo :)

      Sil