Bi Merhaba/Şekersiz Hayat/Okuduklarım

Merhaba,
Epey olmuş yine görüşmeyeli. Umarım herkes çok çok çok iyidir. Havalar da ısınmaya başladı ne güzel değil mi? Şahsen ben çok mutluyum, çünkü Efe ile evde kapalı kalmaktan kurtulduk. Birkaç gündür sokaklardayız. İkimiz için de iyi oluyor, ona oyun bana yürüyüş.


Yürüyüş demişken söylemeden geçemeyeceğim. Hayatımda çok önemli bir adım attım. Dünya için küçük ama benim için oldukça büyük ve önemli bir adım. Şöyle ki, şekersiz yaşamaya başladım. Şekeri ve içinde şeker olan ne varsa hayatımdan çıkarttım. Ben ki, içtiği her çayın kahvenin yanında illa ki kek, bisküvi, çikolata, gofret, hiçbir şey bulamazsam ekmek arası krem çikolata yiyen bir insandım. Her yemekten sonra canım tatlı bir şeyler yemek isterdi. Gözümü tatlıyla açar tatlıyla kapatırdım. Bu durumdan da tabi ki memnun değildim ve buna bir son vermem gerektiğini kendi kendime söyleyip duruyordum. Eşime de söylüyordum ama o artık "ya he he", "kesin bırakırsın", "en fazla iki gün" falan demeye başlamıştı. Bu defa kesin kararımı verdim ve kimseye söylemeden uygulamaya başladım. Bir haftadır gayet iyi gidiyorum. Bence başardım, çünkü o tatlı isteği artık yok. O zincir kırıldı. Sağlıklı beslenme dönemi benim için başladı. Darısı isteyen herkese :)
E ne yiyip içiyorsun diye merak eden olursa o da ayrı bir yazı olur, bana da bahane olur yazmak için.

Bir önceki yazımda bu sene farklı olsun istiyorum demiştim. Şimdilik bu konuda çok başarılı olamadım malesef. Yılın iki ayını geride bıraktık, ama ben iki film ancak izleyebildim. Biri tv de yayınlandı da o vesileyle izledik.


 "Senden Bana Kalan". Film fena değildi, ama Neslihan Atagül'ün oyunculuğu bence çok iyiydi. 


Diğeri de "Lion". Bu film beni çok etkiledi. Üstelik gerçek bir hikayeden uyarlanmış. 

Kitap okuma konusunda fena değilim ama. Bakayım neler okumuşum:
OCAK
1) Charlie'nin Çikolata Fabrikası-Roald Dahl
2)Kirpinin Zarafeti-Muriel Barbery
3)Babalar ve Oğullar-Turgenyev
4)Kar ve İnci-Nihan Kaya
5)Kabuk-Zeynep Kaçar
6)Amok Koşucusu-Stefan Zweig
7)Bir Gemide-Ferit Edgü
8)Geliştiren Anne Baba-Doğan Cüceloğlu
9)Müptezeller-Emrah Serbes

ŞUBAT
1)Ben'in Gemisi-Pieter Koolwijk
2)Unutursun-İclal Aydın
3)Kaplumbağa-Roald Dahl

Şubat ayında okuma performansım çok düşüktü. Bunun sebebi de Marcel Proust'un Kayıp Zamanın İzinde serisinin ilk kitabı olan Swann'ların Tarafı. 229 sayfa okudum iki haftada ve daha fazla dayanamadım. Resmen bir işkenceydi benim için. Olmayınca olmuyor ne yapalım. 

Aaa asıl bombayı söylemedim. Efeyle birlikte AVM ye gittik, ikimiz. Hem de bebek arabası olmadan. Başta çok iyiydi, hafta içi olduğu için kalabalık değildi ve Efe rahat rahat koşturdu. Sonradan tabi ki her çocuk gibi o da yoruldu haklı olarak, ne de olsa daha 1,5 yaşında. Ve ben AVM nin bir ucundan öteki ucuna kadar sırtımda çanta ve elimde kocaman oyuncak poşetleriye ( bu cesareti nerden buldum bilmiyorum) Efe'yi (12 kilo) kucağımda taşıdım. Neyse, her şeye rağmen oldukça eğlenceliydi, bunu tekrarlayacağımdan eminim, ama bir şeyler alıp kendime yük etmeden.


Şimdilik bu kadar. Görüşmek üzere. Sevgiyle kalın.






12 yorum:

  1. Lion'u ben de çok sevdim. Kitap sayısı gayet güzel :)

    Oğluşla ilk arabasız dolaşmak haarika :D Öp annesi onu benim için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabasız dolaşmak güzel-di de yorulana kadar :)
      Öperim Handan :)

      Sil
  2. Şekersiz hayat ayrıntılarını çok merak ettim ve tabiki neler yediğini de... En kısa zamanda bize uzun uzun anlatmalısın bence bunu...

    Lion evet çok etkileyici bir filmde... Gudduuuu diye bağırdıkça içim gitti... Ne mutlu böyle güzel insanlar var dedirten bir film ayrıca da...

    Ana oğul keyifli günleriniz olsun inşallah ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma, o bağırış beni mahvetti :(
      Şekersiz hayat yazısı çoook yakında :)))

      Sil
  3. Burcu'm ne iyi ettin, hoşgeldin, bu kadar özletme. Efe büyümüş maşallah:)
    Filmi izleyemedim ama Neslihan'ı Kara Sevda'da her çarşamba severek izliyorum. :)
    Kalemine sağlık canım, sevgiler, Efe'yi ve seni öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizleri özlüyorum Müjde abla, ama Efe büyüdükçe bana kalan vakit de azaldıkça azalıyor. İnşallah daha sık yazarım ve sizleri de okurum.
      Biz de seni öpüyoruz :)

      Sil
  4. Çok iyi bir karar almışsınız. Şeker isteğinizi tarçın kullanarak köreltebilirsiniz. Çok faydasını gördüm ben örneğin ara öğünlerdeki elmamı tarçınlıyorum çok da güzel oluyor. Hiç film izleyemiyorum maalesef fırsat kalmıyor.
    Kitap seçeneklerimiz çok benziyor ben de Roald Dahl'ı beğenerek okuyorum. Ama maşallah siz çok dahaz fazla okumuşsunuz. Keyifli okumalar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarçın başımın tacı, çok seviyorum. Meyve ve yoğurtla harika oluyor :)
      Roald Dahl'ı ben de çok severek okuyorum. Onun yazdıkları hem çocuklara hem de büyüklere hitap ediyor bence. Keşke daha çok okuyacak ve izleyecek vaktimiz olsa, değil mi?
      Sevgiler...

      Sil
  5. Küçük çocuklu bir anne olarak bence iyi kitap sayısı. Lion'u izlemedim. İzleyeceğim madem ki güzel dedin... Efe kocaman olmuş. Öp benim için... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lion'u mutlaka izle :)
      Zaman çok çabuk geçiyor ve durmaksızın büyüyorlar :)
      Sevgiler...

      Sil
  6. 1 ayda 9 kitap muhteşem. Keyifli okumalar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Yeni yıla hızlı başlamıştım. Seçtiğim kitaplar da etkili oldu, ama Şubat tam bir fiyaskoydu ;) Neyse bu ay daha güzel olur umarım.

      Sil