Geldim hooop geri gittim :)

Herkese koskocamanından bir merhabaaaa :)
Belki arada yazılarınıza bıraktığım yorumlardan fark etmişsinizdir, aslında ben döneli çok oldu ama nedense yazı yazmak içimden gelmiyor. Herkes gibi bana da oluyor böyle arada, bazen ara vermek gerekebiliyor. 
En son yazımın üzerinden 36 gün geçmiş. beni özleyen ve geri dön çağrısı yapan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Ben de sizi özledim, yeniden aranızda olmak güzel :)


Yazmadığım bu süre içinde ne yaptım peki?
Son yazımda da söylediğim gibi İskenderun'a gittik, arkadaşımızın düğünü için. Onun için ayrı bir yazı yazarım herhalde, zahmet olmazsa yani :)
5 temmuzda kpss vardı, girdik, bir arkadaşa bakıp çıktık :)
Sınavdan sonraki hafta içi ailem geldi, iki gün bizde kalıp Gümüldür'e geçtiler tatil için, hafta sonu biz de kaçtık yanlarına. Kafa dağıttık azıcık. Tatil dönüşü yine uğradılar, bir gün kalıp Ankara'ya döndüler. Teyzem ve kuzenlerim de vardı. Bizim iki oda bir salon evimizde tam dokuz kişi kaldık, iki de kedi :) Bu süreçte anladım ki bende kriz yönetimi sıfır. Kalabalık karşısında elim ayağıma dolaşıyor, hiçbir şey beceremiyorum. Ağırlayabildiğim misafir sayısı en fazla iki. Sağ olsun annem olaya el attı da sorunsuz bir kaç gün geçirdik :)
Misafirler gittiğinden beri de nevresim yıkıyorum işte :)

Bulduğum her fırsatta da kitap okuyorum. Yemek yapmaktan hala nefret ediyorum. Yan gelip yatmayı, kitap okumayı, film izlemeyi, sessizliği, sakinliği, çikolatayı, kahveyi de hala çok seviyorum.
Bu aralar Haruki Murakami' nin 1Q84 adlı kitabını okuyorum. 1256 sayfa, ben daha 490 dayım. Tuğla kalınlığında olduğu için kitabı ofiste bırakıyorum, serviste ve evde başka kitaplar okuyorum :)
Ama henüz okumayan herkese 1Q84ü şiddetle tavsiye ediyorum. Bir süredir internette sadece babil.com da tedarik edilebiliyor ama öğrendim ki o da Ülker'e aitmiş, ben almam ama almak isteyene de mani olmam :) Ben şahsen kitabı üniversitenin kütüphanesinde buldum, eylüle kadar da bende :)

Gümüş bir süredir triplerde, bize hep uzaktan bakıyor, ne yanımıza geliyor ne de kendini sevdiriyor. Yanına gidip kafasını okşadığımızda hemen kalkıp kaçıyor. Gözünü bir noktaya dikip uzun süre bakıyor, hiç kıpırdamadan duruyor, sanki depresyonda, anlamadım gitti. 

Güminin küçüklüğü :)

Duman hep aynı ama, hiç değişmedi benim kızım, yine kucağımdan inmiyor. Onunla aramızdaki bağ bambaşka, uyurken uzun süre kıpırdamasa aklım gidiyor, nefesini kontrol ediyorum hemen :) Hapır hupur yiyesim geliyor köfte bacaklıyı :)
Dumi ve ben :)
 Malum, bayram tatili geliyor. Bize yine yol göründü. Cumartesi Eskişehir'e gidiyoruz. Kızlar yine evde kalacaklar. Bu sefer başka bir arkadaş gelip kontrol edecek. Aklım kızlarımda kalacak ama yapacak bir şey yok. Henüz biz bu bayram gelmiycez, kendi evimizde kalmak istiyoruz diyecek kadar modernleşemedik. Ne yapalım hepimizin canı sağ olsun, gitcez gelcez artık. 

Eğer gitmeden yazamazsam, şimdiden hepinize mutlu bayramlar, her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle :)




21 yorum:

  1. hoş geldiin:) ve kolay gelsin misafirin gittikten sonraki kısmı çok yorucu olabiliyor hazır nevresim gibi bişey icat etseler keşke kullan at olsa yıkama derdi olmasa :)
    eğer yazı yazamazsan sana da şimdiden iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yumiyum :)
      kullan at nevresim fikrini çok beğendim, olsa keşke, hemen alırdım :)

      Sil
  2. Neyse en azından iyisin haberlerini almış olduk :)
    Bende de oluyo ara ara ama ben bir bırakırsam tam bırakırım o yüzden hiç elimi çekmiyorum :))
    Musmutlu tatiller ve bayramlar :)
    Özletme kendini olur mu?
    Öpüyorum seni kocaman :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma,
      öyle oluyor işte, insan bir ara verince dönüş çok zor oluyor. Bırakma sen, devam :)
      Ben de öpüyorum seni tatlım...

      Sil
  3. Hoşgeldin ve güle güle mi yani, ama olmuyo böyle.
    Gümüş kalabalıktan dolayı bunalıma girmiş olabilir mi? Üzüm de sessizliğe alistigindan misafir gelince trip atıyor. Dumandan her an tirmik yiyecek gibi çıkmış foto. Kulaklar geriye yatmis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gümüş bence babasına küstü. Son zamanlarda babası akşamları hep masa başında çalıştığı için kucağına yatamıyor, o yüzden sanırım :)
      Fotoda biraz öyle çıkmış dimi :) Ama bugüne kadar ne bize ne de başkalarına hiç tırmık atmadılar, atma girişiminde bile bulunmadılar. Arkadaşlar dalga geçiyor hatta siz bunların kedi olduğundan emin misiniz diye, o derece sakinler :)

      Sil
  4. Gümüş'in ufaklığı muhteşemmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz..Gümüş efsaneydi gerçekten :)

      Sil
  5. Desene seninle hemen hemen aynı günlerde blogdan uzak kalmışız hoşgeldin Burcu'm, 9 kişi 2 kedi valla hakikaten zor:))neyse Allah kavuştursun:) kitabın konusunu merak ettim bugün de tam kitap fuarının son günüymüş komşum söyledi şimdi sana tam yorum yazarken iyi mi:) kapanmadan yetişin dedim ben de:)Gümüş belki 9 kişi geldi diye kızmıştır kediler misafir sevmezler tek ilgi odağı onlar olacak!:))))umarım bir şeyi yoktur...sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir Müjde ablam, kaçacak delik aradılar zaten garipler, ama her taraftan insan çıktığı için pek saklanamadılar :) Neyse ki alıştıkları düzene döndüler, biz de elimizden geldiği kadar rahatlatmaya çalışıyoruz. Lazer peşinde deli gibi koştuğuna göre bir şeyi yoktur herhalde :)
      sevgilerimle.

      Sil
  6. Çok komik anlatmışsın Burcu :) Bence de dön :)
    Ah bu kediler! Nasıl tatlı ikisi de, kıyamam bakmasın öyle derin derin, kimbilir neler olup bitiyor içinde :)
    Ben yemek konusunda iyiyim de yine de 9 misafir, aman kalsın :) şöyle ikişer üçer gelsinler, canımı yesinler :)
    Daha sık yazılarını okumak dileğiyle...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yeliz :)
      bence de ikişer üçer gelsinler yaa, o zaman sorun yok :)
      daha çok yazııı...ııı..şey...inşallah :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  7. Bizi gelişmelerden haberdar ettin, çok da iyi yaptın :) Yaz vakti böyle oluyor, gelenler-gidenler, tatiller, gezmeler... Kış dönemi gibi disiplin yok hiçbirimizin üzerinde... Sonucunda da arada biraz dinlenmek, kaytarmak çok normal ;)

    Ah Gümüş kız neye alındı ki acaba :/ Bu kediler kafalarında bir şeyler kurup, kendi kendilerine tripler atıyorlar ben diyeyim... Bizim Pisi de böyle, dengesizzz :) Ama Çakıl da aynı Duman kız gibi hiç değişmeyen bir psikolojiye sahip :) Cins bunlar cinss :)

    Sana da şimdiden sevdiklerinle beraber güzel bir bayram dilerim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum sana canım, kafalarının içinde kuruyorlar bir şeyler, ondan sonra trip...sorunca söyleyebilse hadi neyse de, o da yok...ne yapalım, her şeyleriyle seviyoruz onları :)
      Pisi ve Çakıl'ı öperiz patilerinden...instagramda pek az görüyoruz ama onları, özlüyoruz haberin olsun :)

      Sil
  8. hoşgeldiiin:) gelişmelerden haberdar etmişsin ne güzel:) seninde şimdiden bayramın kutlu olsunn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Kelebenk :)
      Senin de bayramın kutlu olsun :)

      Sil
  9. misafir ağırlamak zor ama ağırlaya ağırlaya alışıyorsun canım, yemek yapmak çok keyifli ki ama :)Çok uzak kalma blogdan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl zordu, sorma :)
      Yemek yapmayı bazen seviyorum, ama çoğu zaman nefret :) Yemeyi seviyorum sadece ben :)

      Sil
  10. Hoşgeldin :)
    bu kadar açma arayıı

    YanıtlaSil